Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om VI.BE platform ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

Luminoush Dash: Wij kregen de band reeds op het Mith Festival in de gaten waar ze toen met gemak iedereen naar huis speelden. Een stevige stem die ons wat deed denken aan die andere Janis, al had deze meer de attitude van een metaldiva dan van een hippiekoningin.

Dansende Beren: Nimbus Cart wordt gekenmerkt door hun gelaagde rockmuziek en dramatische wendingen. Wij kunnen dit na gisteren dan ook bevestigen. Dat de frontvrouw een typerende, doorleefde stem heeft, valt niet te ontkennen.

Musiczine: Uithangbord was zangeres Janis die heus wat meer te bieden had dan die opvallende decollete. Ik hoorde vooral jaren ‘70 hardrock, wat grunge invloeden (overgang van zacht naar hard) en enkele funkaanzetten.

Speelden al op het podium van: Kinky Star, Muziekclub 4AD, De Harmonie, Café Fatima, Aap Vlasmarkt, MITH Fest, Moby Dick, Rock EARTHFIELD, The Pit`s, O666, ....

Nimbus Cart, dat zijn vier kids uit de nineties die hun gitaarsound en snedige songs vol joie-de-vivre als een aanstekelijke wolk over de concertvloer uitspuwen! Zangeres Janis schreeuwt en schakelt zonder omkijken over naar een soulvolle zang, alsof elk moment het laatste kan zijn. De groep in haar rug bestaat uit gitarist Steven Govaere (Spit Fox, Gurt Goatbuck), Joe Wright op bass en Joran Wijnsouw (Blackfish) op drums. Nimbus Cart is de samensmelting van deze gelijkgestemde zielen uit het Gentse en brengt emotionele, donkere ballads, die onverwacht overslaan in briesende rocksongs. Van tegendraadse hoekige ritmes tot gitaarsalvo’s en bassritmes gedrenkt in een laagje Dinosaur Jr., voortsurfend op een 70’s psychedelische high.

EP "Wolves" now on spotify!

Het kwartet nam het album op in The Yellow Tape Studio in Gent met (uitbater) Peter Van de Veire aan de knoppen.

https://www.facebook.com/nimbuscart

Foto’s
Video’s

Line-up
    Shows
    Gecreëerde kansen
    Contact

    Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.