Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om VI.BE platform ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

My Dog Is Radioactive

De Leuvense band werd opgericht door de gebroeders Mats (zang, gitaar), Jasper (bas,synths, backing vox) en Vincent Mulier (drums). In 2014 trok de band Motormusic studio in, waar ze 3 tracks opnamen. Dit resulteerde in een tal van speelkansen. Twee jaar later volgde de release van twee singles (Break These Walls, Wake Up Call)

Deze 5 sterke tracks brachten hen op verschillende podia van onder meer Jospop (BE), Gentse Feesten (BE), Marktrock Leuven (BE), Genk On Stage (BE), Vestrock (NL),...Waar hun krachtige live show in combinatie met de verrassend frisse solide sound van het trio voor veel bezoekers dé ontdekking van de dag was.

Na deze periode trok het drietal zich terug om te schrijven aan een nieuw hoofdstuk genaamd: ‘More Than This’. Deze EP verschijnt eind oktober 2019. Door de mix van alternatieve indierock, synths en catchiness kan u zich verwachten aan een totaal nieuwe sound.

Voor de EP werd er samengewerkt met niemand minder dan Tim Toegaert (Janez Detd, Fleddy Melculy, De Fanfaar) en producer Stef Exelmans (Atmospheres).

Links socials:

Facebook: https://bit.ly/2YRdhkW Instagram: https://bit.ly/2TcC8dG Spotify: https://spoti.fi/29IRJ16 Youtube: https://bit.ly/2ZHTQIG Twitter: https://bit.ly/2ZMgQ8h

Contact/info/boeking: Mats Mulier, mail: mydogisradioactive@gmail.com

GSM: +32 494 16 49 06

____________________________________________________________

REVIEWS:

+Dump Magazine: "My Dog Is Radioactive (E.P. More Than This).

Dit trio is afkomstig uit Leuven (B) en brengt een soort indierock waarin je o.m. The Wombats en Jimmy Eat World kan onderbrengen. Hun geluid is loepzuiver en perfect opgenomen. Hun single ‘Stay’ kan zo op de radio worden gedraaid. Dit is voer voor zowel Radio 1 als Studio Brussel. De samenzang is af en in combinatie met de muziek komt de song volledig tot zijn recht.

Idem voor ‘Home’. Een song met een refrein dat onmiddellijk in uw hoofd blijft hangen. En alweer een topopname. Klasse. De ineenvloeiing van de verschillende klanken is subliem. Hun E.P. More Than This verschijnt op 30 oktober 2019 en heeft naast de bovengenoemde singles ook nog ‘More’ die een intro blijkt te zijn voor ‘Chase’ waarbij alle registers worden opengegooid. Tijdens de zangpartij wordt het gitaargeweld wat naar de achtergrond geduwd zodat de basgitaar de perfecte ondersteuning kan geven. De effectjes op de backings zijn een meerwaarde voor het geheel. ‘Run’ start met keyboards en klinkt poppy. De zang wordt opnieuw ondersteund door de basgitaar en wat synths om dan tijdens het refrein de volledige band te laten losbarsten.

Dit is duidelijk een kenmerk in hun songs.

‘Stay’,’Chase’ en ‘Run’ zijn up-temposongs. Bij ‘Home’ wordt nog een versnelling hoger geschakeld maar er is nooit gevaar dat de band de controle verliest.

Dit is tot in de puntjes afgewerkte brave rock ’n roll. De opnames kunnen m.i. niet worden verbeterd. Hopelijk krijgen deze kerels een eerlijke kans op de radio.

Guido Grymonprez" -2019

+Finalist Rockvonk 2015

+Snoozecotrol: "Vanaf die eerste noten bleek nog maar eens dat deze muzikanten op een duivels hoog niveau hun ding staan te doen. Maar ook over de nodige dosis charisma beschikken, om menig podium in vuur en vlam te zetten. My Dog is Radioactive zetten dan ook een set neer die ons met verstomming sloeg, en waaruit blijkt dat de toekomst van rock en aanverwante veilig is gesteld. Kortom, ook nu weer heeft My Dog is Radioactive ons compleet omver geblazen." -2016

+3 voor 12: "Leuvens trio laat explosieve indruk achter op Vestrock 2015! de songs zijn zeer catchy en zitten goed in elkaar. Bewegend en vol overgave brengen ze de energieke muziek over. -2015

+Rocktribune: "We zaten dus bij Sojo, een jeugdhuis/club waar de sfeer al even hartelijk is als de ontvangst. Bij binnenkomst krijgen we van de jongens van JOHN COFFEY meteen te horen dat we de eerste band, My Dog Is Radioactive, gemist hebben en dat dat echt zonde is. Een band die met de kluiten gewassen portie lef de Sojo inpakten. Ongetwijfeld de moeite om ze Facebook-gewijs een bezoekje te brengen." -2013

___________________________________________________________

Foto’s
Video’s

Line-up
    Shows
    Gecreëerde kansen
    Contact

    Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.