VI.BE

Mr. Oliver

Mr. Oliver

Mr. Oliver is het alter ego van Antwerpse singer-songwriter Alexander Devroe (29). In 2023 verscheen zijn debuutalbum 'Between Good Days' en daarnaast is hij gitarist bij Noonzy.

  • Rock
  • Alternative
  • Indie
  • Singer-songwriter
  • Solo
 • Antwerpen-Stad

Bio

Mr. Oliver is het alter ego van Antwerpenaar Alexander Devroe (29). Hij speelt al sinds zijn 10de gitaar, maar de ontwikkeling tot singer-songwriter kwam er pas echt in 2023 met de release van zijn debuutalbum 'Between Good Days'. Zijn muziek wordt gekenmerkt door dromerige soundscapes, persoonlijke teksten en een eigen gitaarstijl. Daarnaast is hij ook gitarist bij Nieuwe Lichting- en Soundtrack finalist Noonzy en speelde hij in deze capaciteit al op o.a. Maanrock, De Casino (support Admiral Freebee), OLT Rivierenhof en Tivoli (support Warhaus).

In 2017-18 schreef Mr. Oliver een relatiebreuk van zich af in de vorm van zijn eerste songs. Tijdens de Corona-pandemie kwam het besef dat hij deze rauwe demos wou omzetten tot volwaardige nummers om ze vervolgens te bundelen tot een coherent album. Op 24 juli 2023 verscheen uiteindelijk het resultaat, zijn debuutalbum 'Between Good Days', dat invloeden meedraagt van o.a. War On Drugs, Mac DeMarco, John Mayer, Mark Knopfler en Balthazar.

Mr. Oliver vertolkt zijn muziek live voorlopig nog solo, waarbij hij improvisatie en speling met dynamiek de vrije loop laat zodat geen show dezelfde is. Intussen is hij ook bezig met het schrijven van nieuwe muziek.

----------------------------------------------------------------------------

"Alexandra is een erg aanstekelijk nummer met een folky-vibe waarin het fijne gitaarspel van Devroe en zijn knappe, warme stem de hoofdrol speelt. Soms klinkt het wat donker maar in de instrumentale break schijnt de zon volop. Met zo’n knappe song debuteren is niet evident. Mr. Oliver legt met deze Alexandra de lat meteen heel hoog." https://luminousdash.be/singles/mr-oliver-alexandra/

"Net zoals de vorige single is deze Old Friends een catchy indiepopsong met brede warme arrangementen, waar Devroe zijn knappe stem relax op neergelegd heeft. [...] Muzikaal laat Devroe zich beïnvloeden door Mac DeMarco, Eels, Mark Knopfler en Richard Hawley. Toch klinken zijn nummers erg origineel en maakt hij iets dat volledig van zichzelf is en meer dan de moeite waard is. " https://luminousdash.be/singles/mr-oliver-old-friends/

Afbeeldingen

Video’s

Groepsleden

 • Alexander Devroe

  • 29
  • Antwerp (BE)

  Gitaar - Stem

Shows

Contact

Je moet ingelogd zijn om Mr. Oliver te kunnen contacteren. Inloggen.