Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om VI.BE platform ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

Na een eerste EP die in 2018 door de Nederlandse muziekbijbel OOR als een verzameling meesterlijke popsongs werd bestempeld, een kopplaats bij De Nieuwe Lichting van Studio Brussel begin 2019 en een overvolle festivalagenda in de zomer van datzelfde jaar is Mooneye klaar voor het Grote Werk.

Het voorbije jaar zat de band rond Michiel Libberecht in de studio met topproducers Pieterjan Maertens (Tamino) en Jo Francken (Het Zesde Metaal, Admiral Freebee…) om een vervolg te breien aan die eerste EP. Een vervolg waarop Mooneye nog meer als de bezwerende gitaarband moet klinken die hij ontegensprekelijk is én waarop tegelijkertijd de singer-songwriter in Libberecht nog meer op de voorgrond treedt. Kortom: het vervolg waarop iedereen zit te wachten die Libberecht en de zijnen intussen al eens aan het werk zag.

Toegegeven, de vergelijkingen met Fleet Foxes en Neil Young zullen nog wel even overeind blijven. Los van het feit dat er ergere dingen zijn in het leven, valt het moeilijk te ontkennen dat Mooneye nog steeds als geen ander folk, rock en indiepop versmelt. En ook de donkere ondertoon blijft een handelskenmerk van de band. Maar met ‘Bright Lights’ laat Michiel Libberecht horen dat hij eveneens een vrolijke jongen kan zijn, en de band kan niet wachten om te laten zien dat hij live meer dan enkel de verwoede melancholici in vervoering kan brengen.

Foto’s
Video’s

Line-up
    Shows
    Gecreëerde kansen
    Contact

    Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.