VI.BE

Ik Zie U Graag 2023

389 inzendingen

Deadline 23.12.22

Op 21, 22 en 23 april viert MEZZ Breda de Belgische muziek tijdens Ik Zie U Graag. Maak via VI.BE Platform kans om met jouw band te spelen op het festival!

Ik Zie U Graag 2023

Gecreëerd door

MEZZ

HOUSEPLaNTS, Nona Problemo en Oproer pakken speelkans Ik ZIe U Graag via muziekplatform vi.be

Volgens jaarlijkse traditie worden de openingsspots van Ik Zie U Graag verloot onder jong Belgisch talent via muziekplatform vi.be. Uit zo’n 500 inzendingen zijn drie winnaars gekozen die op 21, 22 en 23 april de festivaldag openen. HOUSEPLaNTS, Nona Problemo en Oproer nemen de opening van de drie festivaldagen voor hun rekening.

Onder de noemer Ik Zie U Graag toont MEZZ haar liefde voor de Belgische popmuziek. Op Ik Zie U Graag ontdek je beginnende en opkomende acts en geniet je van (internationaal) bekende namen uit de bruisende en bloeiende Belgische muziekscene.

Naast het reguliere programma bied Ik Zie U Graag een podium aan jong Belgisch talent in samenwerking met muziekplatform vi.be. Op de oproep voor de speelkans op Ik Zie U Graag kwamen zo’n 500 inzendingen, waaruit per dag steeds één openingsspot beschikbaar wordt gesteld.

Op vrijdag 21 april zal HOUSEPLaNTS het festival openen. Pure (en minder pure) popsongs in een eclectische verpakking van elektronica, samples, sfeervolle synths en stuurse gitaren; een sound die duidelijk verwijst naar de late jaren ’90 en vroege jaren 2000.

Zaterdag 22 april opent Nona Problemo het festival. In februari dropt de band hun nieuwe EP, dus verwacht in de komende tijd veel nieuwe muziek van hun adres. De ecologische sprookjesmuziek en dansbare odes aan de rommel, hint naar indieacts als Los Campesinos! en melancholische 80s sound van New Order.

De laatste festivaldag, zondag 23 april, wordt geopend door OPROER. Met hun eigenzinnige songs zijn ze niet bang voor het experiment. Ze balanceren tussen duister en dansbaar, extatische en herkenbaar. OPROER laat niemand onberoerd.

Line-up tot nu toe:

Dez Mona – High Hi – PAARD. – RONKER – Porcelain ID – HOUSEPLaNTS – Nona Problemo – OPROER


Op dit moment is slechts een klein deel van de line-up bekend. Een nieuwe lading namen, het programma per dag en de start van de dagkaarten staat gepland voor vrijdag 20 januari. Meer informatie over Ik Zie U Graag is terug te vinden op www.mezz.nl/ikzieugraag. Passe-partouts voor het hele weekend zijn te koop voor € 65, waarmee je toegang hebt op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 april.

HOUSEPLaNTS

Massive 90s gorilla attack on bittersweet pop

Nona Problemo

ecowave van en voor de kinderen van de computerwereld

OPROER

OPROER bezweert met eigenzinnige songs waarin het experiment niet geschuwd wordt.