Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om VI.BE platform ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

Bram Verstappen zag het levenslicht op 13 oktober 1992. Na twaalf jaar nam hij voor het eerst een gitaar vast, alwaar hij prompt een eerste nummer mee fabriceerde. Naarmate de jaren vorderden leerde hij zichzelf ook enkele andere instrumenten aan (zoals piano, drum, cajon, basgitaar, saxofoon, mondharmonica...) en werkte hij steeds verder aan zijn nummers. Hij begon ook proza, poëzie en romans te schrijven en mede daardoor werden de teksten steeds persoonlijker en op hetzelfde moment ook universeler. Met zijn liedjes probeert hij te troosten, gelukkig te maken, gedachten te verzetten, maar vooral een antwoord te bieden op de vragen van elke dag.

Van 2015 tot 2018 trad Bram op onder de naam 'Farse', maar op 19 april 2018 moest hij deze naam noodgedwongen en met pijn in het hart de rug toekeren. Sindsdien luistert hij naar 'Meermens', een naam die enerzijds zijn passie voor de zee als muze illustreert, en anderzijds duidt dat hij jullie met zijn nummers wil uitnodigen om opnieuw 'meer mens' te worden.

Door op te treden op zowel kleine als grote podia, probeert Meermens een steeds groter publiek te bereiken. In 2017 mocht Meermens (toen nog onder de naam 'Farse') spelen op de buskerstage van Vama Veche. Bovendien werd hij datzelfde jaar door publiek en jury uit 150 inzendingen verkozen tot beste straatmuzikant, als winnaar van het StraatMuziek Festival van Roeselare. Hierna haalde hij ook regelmatig de krant met een artikel en was hij te horen op verschillende radiozenders, waaronder Radio 2, Nostalgie en Urgent.fm. Hij werd ook verkozen tot 'Krak van de gemeente' door de Krant van West-Vlaanderen. In 2019 bracht hij zijn eerste full-album 'Zever, zalving en een zeemanslied' uit op het kleinkunst festival in Oostende. Sindsdien deelde hij het podium met onder andere Wannes Cappelle, Ertebrekers, Willem en Augustijn Vermandere, Buurman, Rick De Leeuw, Bart Buls.... Hij mocht ook al het voorprogramma van Arne Vanhaecke en Kobe Sercu verzorgen en stond reeds op Labadoux en de Paulusfeesten. In 2021 waagde Meermens zich voor het eerst ook literair op glad ijs en bracht hij zijn eerste boek 'Open brieven aan...' uit.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Luminous Dash: "Verder dan kleinkunst: luisterpop waar ook kunst in zit."

Eva Vanhuyse: "Het werd een warme avond, waarbij hij tussen de momenten door laveerde met een lach en wat weemoed."

StraatMuziek Festival Roeselare: "Op overtuigende wijze zette hij mooie verhalen neer waarvoor je toch wel bleef stilstaan om het einde van zijn gezongen poëzie te horen."

Foto’s
Video’s

Line-up
    Shows
    Gecreëerde kansen
    Contact

    Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.