VI.BE

manus

manus

Authenticiteit, folk, passie: een denderende mix van wereldklanken. Virtuoos duo dat met handen, snaren en fluiten naadloos muziek uit de hele wereld brengt.

  • Traditioneel
  • Kamerfolk
  • Band

Bio

Nadia Bierinckx

Reeds op jonge leeftijd ontdekte Nadia de wereld van muziek. Al snel ontpopte zich een levenslange liefde voor blokfluit. Haar talenten kon ze volop tot bloei laten komen op de conservatoria van Brussel, Gent en Antwerpen. Hiervan getuige het laureaat Jonge mensen op het concertpodium als soliste blokfluit met orkest en samen met pianist, eerste laureaat van de Rotary Wedstrijd 1995.

Als muzikante maakt ze deel uit van O Felici. Dit ensemble brengt de Europese muziek uit de middeleeuwen, renaissance en barok terug tot leven, onder andere op het Festival van Brugge, 't Poorthuis in Peer, het blokfluitfestival in Mechelen en concerten voor het Festival van Vlaanderen.

Met folkgroep The Quest gaat ze met diverse blokfluiten en Ierse fluit moderne versies van volksmuziek niet uit de weg. Ook deze optredens worden steeds warm onthaald in culturele centra en op folkfestivals.

Haar muzikale omzwervingen kennen geen weerga, in 2014 sleept ze samen met covergroep Encantades de jury- en publieksprijs in de wacht tijdens de wedstrijd Sterk Onversterkt.

Haar muzikale hart blijft echter op zoek naar meer. Meer authenticiteit, meer folk, meer passie. Samen met Bert van Reeth start ze Manus, een virtuoos duo dat met handen, snaren en fluiten naadloos muziek uit de hele wereld brengt.

Bert Van Reeth

Bert vond al snel zijn weg naar de muziekacademie waar hij meerdere instrumenten leerde bespelen. De liefde voor gitaar liet hem niet los, bedreven volgde hij studies aan het Lemmensinstituut in Leuven en het conservatorium van Antwerpen.

Als muzikant laat hij zich al snel inspireren door muziek uit heel de wereld: Amerikaanse en Europese folk, volkse en etnische klanken, maar ook Jazz laat hij niet links liggen.

Met de gitaar vaak in DADGAD gestemd, speelt hij mee in meerdere ensembles waaronder het gezelschap Folklof Orchestra dat menig paar benen onvermoeibaar aan het dansen zet op concerten en bals.

Gitaar en geschiedenis, twee interesses die hij als geen ander muzikaal weet te verweven tot een lust voor het oor. Bij Les Tisserands krijgen middeleeuwse melodieën een eigentijds kleedje en aan de zijde van Marc Hauman brengt hij in het project Oorlogsvensters een muzikale inkijk op de gruwelen van de Eerste Wereldoorlog.

Solo of vergezeld door onder meer Tradarr, Fontanel en Facing the Ghost staat hij op festivals als Dranouter en Gooikoorts. Radiozenders als Klara, RTBF en het Nederlandse Radio 4 zorgen er dan weer voor dat zijn gitaar ook te horen is in de huiskamers.

Tussen al deze projecten baant er zich een weg naar Manus, een denderend duo dat menig toehoorder zal beroeren met een mix van wereldklanken.

Afbeeldingen

Video’s

Groepsleden

 • Van Reeth Bert

  • 55
  • Beveren (BE)

  Gitaar - Ierse Bouzouki

 • Bierinckx Nadia

  • 56
  • Hove (BE)

  Blazer - (low)whistles, fluiten

Shows

Contact

Je moet ingelogd zijn om manus te kunnen contacteren. Inloggen.