Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om VI.BE platform ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

ludo werd heropgericht begin 2016 door muziek&tekstschrijver Frank Duysters (gitaar / 2de stem), met ervaren muzikanten Björn Rotthier (zang & meermaals The Voice pre-finalist), Dominique Deckmyn (bas / 3de stem) en Kurt Hellemans (drums).

Björn werd wekenlang gecoacht door Jasper Steverlinck tijdens The Voice, en dat hoor je ook wel. Dominique ken je misschien als columnist & podcast-man bij De Standaard, maar bij ludo vriendelijk de bas plukkend.

ludo brengt stevige & meerstemmige Nederlandstalige rock (eigen songs), met enkele spaarzame momenten van bezinning, en heeft een berensterke en energieke live reputatie. ludo staat voor een eigen geluid, stijl, teksten en uitstraling. Het woord ludo is Latijn voor 'ik speel'. Toegegeven, onze zwart/wit strak-in-het-pak look hebben we geleend van The Hives 😉

Op vraag van Peter Verstraelen, manager van oa.Triggerfinger, Intergalactic Lovers, Mooneye en Spinvis speelde ludo in het voorprogramma van De Mens, waarbij de band uitstekende kritieken kreeg. ludo speelde ook reeds in voorprogramma's van Gorki en Berlaen, naast vele eigen optredens.

Onze nieuwe video/single 'Wereldprobleem' verscheen oktober 2019 en heeft stevige Pixies Invloeden (we kunnen onze muzikale roots nu eenmaal niet verbergen), werd geproduced door zanger Bjorn, en gemasterd door Frederik Dejongh at Jerboa Mastering. De Z/W video is een arty beauty en werd gemaakt door William Van Bavel, die ook reeds video’s maakte voor StuBru op Pukkelpop. Het is een positieve song over het relativeren van kleine problemen, en steunt op de kracht van tekstherhaling.

ludo nam in 2018, samen met producer Eric Vlaisloir, een eerste (enkel voor streaming) E.P.tje op (3 songs), met de welluidende titel 'ludo'. Opname was in de Vlasi Live Studio in Lier. De E.P. werd mei 2019 online gezet en bevat de video/single 'Vreugdevuren', die augustus 2018 gereleased werd, en de Crowded House achtige pop-single 'Bloedmaan', die februari 2020 uitgebracht werd met foto-video, en de interesse van Radio 1, Radio 2 en Poolijs wekte. Verder is er de stevige rocksong 'Pyromaan' Je kan deze 3 songs (op dit forum enkel in MP3) beluisteren.

'Bloedmaan' is een popsong over burn-outs, piloten die hun vliegtuig tegen een bergwand parkeren, en de warmte van de stad om je heen.

'Vreugdevuren' is een eerbetoon aan de in 2002 overleden Ellen Van de Wal uit Wilrijk (toen 19 jaar oud), in een dieptrieste verdwijningszaak die België destijds verschillende weken in de ban hield.

'Pyromaan' is een stevig, catchy, licht erotisch 'vrolijk lentelied', anno 2019.

Mastering van de E.P. was ook in handen van Frederik Dejongh (Jerboa), die recent nog o a Hooverphonic, Novastar, Blackwave en Equal Idiots masterde, en ludo complimenten gaf over de catchy 'oorworm' songs en de mooie harmonische samenzang.

Video 2 is een compilatie van HD onderwaterbeelden van en door diepzeeduiker Mike Claessens voor de ludo song 'Vreugdevuren' (2018) en Video 3 toont zanger Björn Rotthier in actie tijdens 'The Voice' in 2015.

Je kan ons boeken en contacteren via

-Mobile 0032/(0)474 770 159

-Mail adres: frank.duysters(at)telenet.be

Foto’s
Video’s

Line-up
    Shows
    Gecreëerde kansen
    Contact

    Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.