Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om VI.BE platform ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

Meet: Laurens Vanhulle. Zanger, songsmid, klankkunstenaar en producer. Heeft iets met stille waters en diepe gronden. Brengt een fijne mix van klassiek songschrijverschap en elektronisch experiment, waarbij melancholie steeds aan de oppervlakte zweeft. Zijn songs lijken op te doemen uit een mist van soundscapes, maar blijven op een gitaar met drie snaren evengoed overeind.

Vanhulle werkte vooral als componist/ klankkunstenaar voor theater en dansproducties (Zuidpool, Het Paleis, Jeroen Perceval, DE NWE TIJD...), maar maakte zijn muzikaal debuut als voorprogramma van Stijn in Het Entrepot te Brugge waar hij destijds resideerde.

Het is wanneer de eerste Low Hill songs bij David Martijn (Goose, Soulwax) terecht komen dat de puzzelstukken echt op hun plaats vallen. David introduceert Vanhulle bij Benjamin Desmet (SX), and magic happens. Beiden zijn de drijvende kracht achter de karakteristieke Low Hill sound. Een donker universum waar passie op de loer ligt. Low Hill speelde reeds het voorprogramma van SX, Willies Earl Beal, Matt Woods, Jasper Erkens en Tout Va Bien, en was eerder te zien als centrale gast in het tweede seizoen van Wim Lybaert z'n Columbus op Eén.

--------------

PRESS & REVIEWS

‚Straffe muziek met beperkte tools, Low Hill zoekt de grenzen op. Zeer inspirerend en vooral zeer echt, Sterk! ' - SX

'One of the artists that should be on your ‘to watch’ list is Low Hill. , - Subbacultcha

‘Uitgepuurd, oprecht en ietwat duister: Willis Earl Beal zelf zal ook snel overtuigd zijn’ - Democrazy

‘Feit is dat Low Hill vooral gebruik maakt van atmosferische ambientklanken en die transformeert naar gevoelige “popliedjes” die je ziel omarmen. Wat vergelijkbaar met wat pakweg Warhola doet, maar de songs klinken vooral als Low Hill.’ - Luminous Dash

'Here's an artist who isn't afraid to get intimate, and one who will hopefully grace our ears with his next work soon. Go listen!'

- Copper Channel --------------

Foto’s
Video’s

Line-up
    Shows
    Gecreëerde kansen
    Contact

    Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.