VI.BE

Lone Wolf

Lone Wolf

Indie-like Singer-Songwriter from Bruges living in Ghent

  • Indie
  • Singer-songwriter
  • Solo
 • Gent

Bio

Mijn naam is Sammy Maipauw voorlopig nog opkomend geweld, maar ook wel gekend als Lone Wolf. Ik ben een singer-songwriter die met passie covers en eigen nummers brengt op zowel ukelele als basgitaar. De stijl waarin ik mijn nummers breng is gevarieerd. Dit kan rijken van het gevoel op het strand te liggen en te genieten van de zon tot een melancholische rustige nacht in het bos waar je even nadenkt over enkele zaken in het leven. Ik probeer mijn nummers vol overtuiging te brengen en er altijd een diepere betekenis in te verwerken.

Hopelijk tot eens op de straten of een podium!!

-

-

-

Zonder roedel of alfamannetjesgedrag maar met vastberaden tederheid nam de Bruggeling plaats op zijn hoge kruk. Lone Wolf oftewel Sammy Maipauw wisselde van de kleine ukelele naar de grote basgitaar die hij eerder als een akoestische gitaar bespeelde. Zijn stem moet niet veel onderdoen aan de Sam Fenders en Tom Grennans van over het kanaal. Zonder veel moeite kreeg hij iedereen stil. De bedrukte thema’s hadden natuurlijk ook hun effect. Zijn begeleiding en melodieën waren repetitief en waren te gepolijst om ons voor 100% in te nemen. De thuismatch werd op een vrolijk noot beëindigd met ‘Cigarettes & wine’ over een voor ons onbekende femme fatale, een alfavrouwtje dus. - Guillaume De Grieve (Indiestyle)

-

-

-

Straffe stem! - Meskerem Mees (Sound Track 2021)

-

-

-

Sammy Maipauw is dan wel een sympathieke kerel met een gouden stem, zijn nummers hadden vaak zo weinig om het lijf dat je plots de aankomende winterprik al kon voelen. Met zijn “For The Lost” deed hij toch een vroege gooi naar een Music for Life-hit, maar of mensen die werkelijk in de put zitten zich ook echt kunnen optrekken, is nog maar de vraag. Al lijken de flanellen houthakkershemdjes en warme armen van Lone Wolf wel een fijne plek om tot rust te komen. - Jasper Verfaille (Dansende Beren)

-

-

-

Daverend Unplugged Artikel: "Een gevoelige openingsong, waarbij we onmiddellijk hoorden dat Lone Wolf een heel ander geluid voortbracht dan de bekende maar doodsenge ukulelespeler, Tiny Tim." - Stan Vanhecke & Astrid de Maertelaere (Musiczine)

-

-

-

Enkele ervaringen op een rijtje: Sound Track 2021 (Cactus Muziekcentrum Brugge) Café de Loge (Gent), Klinkeroever Gent, Buskerstage (@Dranouter Festival), CC Middelkere (Surfclub de Kwinte), VZW ’t Vaardje (Lissewege), Central Station (@MaZ, Brugge), Studio Kontrabas (Warmste Week, Izzegem) Free Riders MC (Damme), VPPK Huiskamerconcertjes (Gent), VPPK Kerstmarkt (Gent), The Phantom Faces (@JH Thope, Brugge), Daverend Unplugged Cultuurcentrum Brugge (@Daverlo, Brugge), Lokale Helden (@JH The Noodle, Beernem), Buskerstage (@Leffingeleuren) ...

Afbeeldingen

Video’s

Groepsleden

 • Sammy Maipauw

  • 24
  • Brugge (BE)

  Elektronica - Bas - Stem - Gitaar - Ukulele

Shows

Contact

Je moet ingelogd zijn om Lone Wolf te kunnen contacteren.