VI.BE

Loewie Anders

Loewie Anders

Kleinkunst, nederlandstalig chanson. Halve finalist Nekka-wedstrijd 2013

  • Singer-songwriter
  • Kleinkunst
  • Solo
 • Antwerpen-Stad

Bio

Loewie Anders debuteerde op een podium op 14 jarige leeftijd met een tienerbandje dat Beatles-covers speelde.

Het bleef niet duren ......

Pas in 2009 begon het weer te jeuken en hij begon teksten te schrijven op bestaande songs uit de zestig- zeventiger jaren. Het begon met een Antwerpse versie van "To make you feel my love" van Bob Dylan en gecoverd door Adèle, Bart Peeters en Paul De Leeuw, onder andere. Geen vertaling maar een interpretatie in het Antwerps dialect. Met dit recept schreef hij nog een aantal teksten op bestaande nummers.

Hij debuteerde met het nummer "Oemdak" op verschillende podia in de zomer van 2010. Ook in de pers bleef hij niet onopgemerkt en "Oemdak" werd gedraaid op lokale radiozenders (tot in Nederland toe), een vermelding op de Wild Site van Humo en Loewie werkte mee aan het ATV-project "De nief Strangers" van Carl Huybrechts.

Ondertussen zijn er eigen nummers geschreven. Oorlog en vrede, liefde en onverdraagzaamheid, macht en onmacht worden kleinkunstzinnig bezongen in het Antwerps dialect en ook coverwerk in algemeen Nederlands.

Loewie Anders werd halve finalist van de Nekka-wedstrijd 2013-2014 en zong de préselecties in Podiumcafé Rood-Wit in Antwerpen en de halve finale in het Vlaams Cultuurhuis "De Brakke Grond" in Amsterdam.

Wat anderen zeggen: "Hij bekeek het leven al langs verschillende kanten. Pas enkele jaren geleden nam hij z'n gitaar terug ter hand om die levenservaring te vertalen naar woorden en muziek. In de goede traditie van meesterlijke songschrijvers als Boudewijn de Groot / Lennaert Nijgh, Willem Vermandere, enz... kijkt Loewie Anders met niet-al-te-onschuldige ogen naar wat er in onze maatschappij allemaal gaande is. Hij ziet schoonheid, liefde en onrecht. Hij is een eersteklas waarnemer die de wereld om zich heen langzaam ziet veranderen en dat met anderen wil delen.

Met die ingrediënten vult hij een grote ketel, voegt er prima melodieën aan toe, roert er nog wat mooie beelden doorheen en vlecht het geheel samen tot enkele mooie pareltjes. Die brengt brengt hij voor u met een algemeen beschaafd Antwerps accent en bijzonder mooie stem."

_____________

De liedjes op deze pagina werden bijna allemaal live opgenomen tijdens een optreden in zaal Den Beulebak, Antwerpen in 2019. De eerste opname van Oemdak met de groep Deezel uit 2010 staat bij de video's.

Meer life-video opnames hier: https://youtube.com/playlist?list=PL7DBPlOCvZZFy3SvJPFdNMrRAbQK8F6Q8

_____________

In 2020 werd Loewie Anders uitgenodigd om deel te nemen aan "The Voice Senior" van VTM. Hij bedankte daarvoor vriendelijk. Wanneer je wil winnen kun je maar beter aan sport doen, muziek maken en uitvoeren is geen wedstrijd.

Afbeeldingen

Video’s

Groepsleden

 • Loewie Anders

  • 68
  • Antwerp (BE)

  Gitaar, Zang

 • Dirk Poel

  Gitaar

Shows

 • Einde Covid lockdown

  Wuhan (CN)

 • Zolderconcert Antwerpse kleinkunst ( Den Beulenbak 20:00)

  Antwerpen (BE)

 • Zuiderpershuis hArtwerpen ism StuBru

  Antwerpen (BE)

 • Klein Antwerpen (Lange Leemstraat) 14:00

  Antwerpen (BE)

 • Veerman & Anders

  Antwerpen (BE)

Contact

Je moet ingelogd zijn om Loewie Anders te kunnen contacteren. Inloggen.