Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om VI.BE platform ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

L'itch is een alternatieve 'krank-rock'-band uit Mechelen met een heel unieke sound. In 2018 kreeg het viertal een eerste grote kans dankzij het Mechelse stadsfestival Maanrock. De Maanrockrally beloonde hun krachtige en pulserende songs met een tweede plaats op het podium. Hier werd al meteen iets duidelijk... L'itch pakt uit met een pittige liveshow.

Het viertals sterke passage op het Cultuurplein in Mechelen trok de juiste aandacht, niet veel later tekenden ze hun eerste platencontract bij Evil penguin Records. Na opnames in MotorMusic Studios mocht de buitenwereld kennismaken met de single 'Fetch, Boy'. Een catchy maar ook vettige song met een videoclip die werd opgenomen in een leegstaand ziekenhuis, waar zanger en gitarist Sander nog gewoond heeft.

In 2020 werd 'Urges' digitaal uitgebracht. Omdat COVID-19 andere plannen had met de drukke zomer van L'itch, werd een crowdfunding opgestart om 'Urges' op cd uit te brengen. Omdat deze campagne na enkele uren al succesvol bleek, komt 'Urges' nu ook uit op vinyl.

L'itch zit niet stil en kijkt hongerig naar de toekomst. Hun plaat werd reeds opgepikt door The GuruGuru en PSYCHONAUT. Ook kregen ze een plaatsje in de nieuwe zender van StuBru: Bruut. We kijken alvast uit naar een zomer vol L'itch in 2021. >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Dansende Beren - "Heerlijk vervelend plaatje dat in je kruipt." (★★★½)

Luminous Dash - "Gaat L’itch met dit debuut een glorieuze toekomst tegemoet? Who cares? Urges is de perfecte soundtrack bij het met je kop tegen een muur lopen en dat te blijven doen. En nu even liggen."

Foto’s
Video’s

Line-up
    Shows
    Gecreëerde kansen
    Contact

    Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.