Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om VI.BE platform ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

psychedelic gospel collective

Press:

- de Zondag / De Streekkrant (Joris Vanden Broeck, 20 nov '16): "Met Lighthousekeeper staat vanavond één van de best bewaarde muzikale geheimen van Leuven op het podium van de Libertad. Omstreeks 21u. wordt een en ander ontsluierd. Flip Van Caenegem begon de band een drietal jaar geleden. In het verleden liet Van Caenegem vooral van zich horen als frontman van Dead Souls, een band die zich liet gelden als de beste vertolkers van het oeuvre van Joy Division die er vandaag te vinden zijn. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat dezelfde donkere groove ook in Lighthousekeeper present is. Op Etienne, het eerste album van de band, vallen daarnaast invloeden op te merken van The National en Slint. Net als wanneer hij zich aan Joy Division-materiaal waagt, laat Van Caenegem in zijn eigen songs zijn indrukwekkende stem geen klein beetje gelden. Als de man zich op het podium met dezelfde overgave op de songs stort zoals we dat gewoon zijn van bij Dead Souls, kan het publiek zich vanavond in de Libertad aan een intense avond verwachten."

- Enola Magazine (Mathieu Vansteenkiste, 19 jan '16): "Wat doe je als je ooit de frontman van de beste Joy Division coverband ter wereld was, en die er het bijltje bij neerlegt? Je begint een eigen bandje. Uiteindelijk had dat Dead Souls met Cognac & Coffee ook al eens een plaat gemaakt met puik eigen werk, dus je wéét hoe een song in elkaar steekt. En dat je kunt zingen staat ook vast. Enter: Lighthousekeeper, de nieuwe band van Filip Vancanegem en ook nu weer ongegeneerd donker en eigenzinnig. We horen echo's van Tindersticks, maar net zo goed slowcore en het zwartste van de jaren tachtig. Een eigen plaat is bijna uit en wordt nu vrijdag 22 januari in JH Sojo in Leuven voorgesteld, met Grim in het voorprogramma. Voor liefhebbers van lange zwarte jassen en goeie melodieën."

- Enola vi.be van de maand (januari 2016)

- Frontline Magazine (6 nov '13): "...Zaterdag 2 november was het dus absoluut feest in jeugdhuis Sojo in Kessel-lo. Lighthousekeeper, met onder andere het podiumbeest Filip Van Canegem (gekend als zanger van de legendarische Joy Division-coverband Dead Souls), opende de avond en deed dat met verve..."

Foto’s
Video’s

Line-up
    Shows
    Gecreëerde kansen
    Contact

    Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.