Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om VI.BE platform ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

Wij zijn Kerbeross, een orchestral deathmetal band uit Oost-Vlaanderen en Limburg.

8 jaar geleden ontmoette Laurent Longeval (zang) op aanraden van een gezamelijke kennis, Paul Leimbach (bas), de oprichter van de band, omwille van een gedeelde passie voor metalcore, djent en zware muziek. Waar Paul vooral door zijn visie de epische elementen van orchestrale muziek wou verwerken, zorgde Laurent door zijn geschoolde achtergrond voor het nodige technische inzicht en schreef hij ook de teksten.

De basis voor Kerbeross was gelegd. Een no-compromise metalproject waar enkel een ding telt; -De Muziek.- Wat niet goed is, moet beter, en wat wel goed is kan beter.

Het was niet evident met die eisen muzikanten te vinden maar enkele jaren en meerdere bandleden later hebben wij eindelijk onze definitieve gitarist, Pieter De Geest, ontmoet. Want ook hij deelt onze eindeloze passie voor onze muziek en is een rasechte perfectionist. Door het harde werk en de eindeloze productieve doelgerichtheid van Pieter is ook hij een onmisbaar lid van de band geworden.

En die doelgerichtheid van iedereen zou nog getest worden. Want we moesten nog een drummer vinden die zowel onze passie voor metal en orchestrale muziek deelt maar dan nog technisch sterk genoeg om zo een verhaal te dragen. En het was geen gemakkelijke zoektocht. Er zijn weer meerdere jaren gepasseerd vooraleer we eindelijk Ties Jehoul (drums) mochten verwelkomen in onze kring. En wat een beest. 17 jaar jong was hij op het moment van toetreding en hij speelde nummers van onze iconen bijna met gemak. En ook Ties was gefascineerd door het melodische en de dramatische vibe van Kerbeross en vond rap zijn draai in de groep.

Ondertussen zijn alle nummers (die van 2010 tot heel recente) twee, drie keer door de vleesmolen gedraaid en volledig herontdekt in het kader van de identiteit van Kerbeross.

Nu staan wij er klaar voor om eindelijk een verfijnde en epische set voor te stellen aan alle fans van groepen zoals: Epica, Fleshgod Apocalypse, Killswitch Engage, Trivium tot zo ver als Gojira, Periphery of Dimmu Borgir. Het palette gaat heel ruim en wij hopen u een epische ervaring te bieden.

-Kerbeross

Foto’s
Video’s

Line-up
    Shows
    Gecreëerde kansen
    Contact

    Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.