VI.BE

JØNATHAN.

JØNATHAN.

ik ben jonathan, ik maak ween/dans-liedjes en verkoop heroïne in bijberoep

  • EDM
  • Indie Pop
  • Singer-songwriter
  • kweni echt bro beetje vanalles
  • Producer
  • Solo
 • Leuven

Bio

eyoooooo !

ik ben jonathan, en ik vind het best wel leuk om muziek te maken. Dit kan gaan van melige kleinkunstnummers tot edm-dansnummers... zolang het maar iets muziek-achtig is :)


Ik ben 19 jaar & ik studeer momenteel psychologie in Gent. Ik ben verliefd geworden op muziek maken door Laura Tesoro als coach te hebben in The Voice Kids in 2016. Daarna ben ik eigelijk niet meer gestopt met geluid te maken. Ik heb mezelf toen een paar akkoordjes aangeleerd op de piano & gitaar, en zo had ik eindelijk een therapeut. Omdat ik destijds nog niet comfortabel genoeg was met producen, klonk mijn muziek meer als een soort akoestische kleinkunst, wat ik leuk vond, maar ik ben altijd meer fan geweest van wat genre-crossende muziek. Hoe beter ik werd als producer, hoe groter mijn liefde ook werd voor de Nederlandse taal. Nu kan ik meer klinken hoe ik wil klinken en dat leidt tot het gevaarlijk gegeven dat wat er in mijn hoofd speelde ook naar buiten gebracht kon worden hoe ik het wil. Er ontstaat zo een fucked-up mix van EDM-pop-indie-kleinkunst-techno-rap. Wat dus exact mijn doel is... hahaha nee mopje. Momenteel is het gewoon een proces van zoveel mogelijk morsen, zoveel mogelijk opfukken & zoveel mogelijk kleine foutjes maken tot er iets ontstaat wat goed klinkt, wat echt wel af en toe lukt :)

Het laatste jaar ben ik stevig in aan het zetten op TikTok. Ik heb het even uitgeteld en ik heb nu in totaal bijna 2M views op Tiktok, dat is dus 2 miljoen keer dat mijn muziek gehoord is door (meestal) Vlaamse jongeren. Ik weet dat het vies is om het op deze manier te vergelijken, maar dat is 2x meer dan dat 'Erop Of Eronder' is beluisterd op Youtube... 2x MEER ?!?! Dat is absoluut krankzinnig, en dat overtuigt me vooral dat er wel iets in mijn muziek moet zitten... toch ?

Ik probeer inspiratie te halen uit zoveel mogelijk van mijn lievelingsartiesten; Tame Impala, Bart Peeters, Beethoven, Fred Again, Ed Sheeran, Pommelien Thijs, Frank Ocean, Brihang, Billie Eilish, Froukje... Niet een mix die je zo snel zal horen, en juist daarom probeer ik muziek te maken waar een beetje van al deze legendes in zit :)


Als ik heel eerlijk ben weet ik niet goed waar ik naar toe wil met mijn muziek. Ik heb het afgelopen jaar een paar keer een commercialisatiecrisis gehad, maar ik blijf momenteel het nog eerder als kunst zien, ookal dat sommige platen ook wel door kunnen als pop.

1 ding weet ik wel zeker, ik ga niet snel stoppen met het maken van muziek & je zal zeker nog wel iets van me horen :)

xoxoxoxoxo

JØNATHAN.

Afbeeldingen

Video’s

Groepsleden

 • Jonathan de Grefte

  • 20
  • Kortenberg (BE)

  Gitaar - Stem

Shows

Contact

Je moet ingelogd zijn om JØNATHAN. te kunnen contacteren. Inloggen.