VI.BE

Jim Cain

Jim Cain

Jim Cain, alias Michiel Vaernewyck, is een singer-songwriter uit het Gentse in de stijl van Dylan, Springsteen en Young.

  • Country
  • Rock
  • Indie
  • Singer-songwriter
  • Traditioneel
  • Folk
  • Solo
  • Band
 • Gent

Bio

New album "Why We Sing" out now on all streaming platforms.

EPK / Live dates on www.jimcain.be

_______________________________________________________

Jim Cain, alias van Michiel Vaernewyck, is een singer-songwriter uit het Gentse. Eindeloos gefascineerd door helden als Bob Dylan, Bruce Springsteen, Van Morrison, Joni Mitchell en Jackson Browne brengt hij nummers over wat een mens bezighoudt: illusies en onthulling, twijfel en hoop, verleden en toekomst... gelukkig gepaard met een gezonde portie zelfrelativering.

Gewapend met een warme stem en een karaktervolle six-string, brengt hij een muziekstijl die balanceert tussen sixties folk, blues, soul, country en dat tikje rock. Geïnspireerd door zijn helden, maar heel wat eigen verhalen te vertellen.

Boek Jim voor een avond vol story and song, een lach en een traan en een connectie met het publiek: it's why we sing. Contact here!

Jim Cain verzorgde al driemaal het voorprogramma van Johan Verminnen en speelt al jaren zowel in cafés als jeugdhuizen, zalen als huiskamers, (groot)steden als dorpen doorheen het land.

Café de loge in Gent, La Porte Noire in Brussel, CC Muze in Heusden-Zolder zijn slechts enkele locaties, alsook festivals als het Gentse Klinkeroever, het Luisterplein op de Gentse Feesten en de Paulusfeesten in Oostende.

_______________________________________________________

"Muzikant met gevoel voor kraakheldere composities. Alles netjes voorzien van een begin, een midden en een duidelijk eind. En haarscherpe vocals van de warmere soort." Kinkystarcesoir _______________________________________________________

"Jim Cain performs with the same passion and commitment as I did when I was his age. I admire that in him greatly" - Daithi Rua (IR)

_______________________________________________________

"An excellent performance – [he] impressed many of our older performers with his youth and skill! None of us remember being that good that young [...] Jim Cain is the future of contemporary folk music" - Brussels Folk Club

_______________________________________________________

"Poignant lyrics that gut you with an honesty and wisdom that goes beyond his songwriting years." - Claire Boswell (EN)

_______________________________________________________

"Ongelofelijk sympathieke artiest, erg fijne communicatie en fantastische samenwerking. Het optreden was een groot succes. Jim Cain kreeg zonder moeite een weide van 200 personen mee en zorgde voor sfeer met zijn warme stem, karaktervolle gitaar- en harmonicawerk. Over zijn show zal nog lang nagepraat worden!" - Divino Night, Koersel

________________________________________________________

Booking: contact@jimcain.be

www.facebook.com/jimainmusic

www.soundcloud.com/jimcain

www.instagram.com/jimcainmusic

https://spoti.fi/3K4ncIn (Spotify)

Afbeeldingen

Video’s

Groepsleden

 • Michiel Vaernewyck

  • 30
  • Gent (BE)

  Stem - Toetsen - Andere - Gitaar - Harmonica

Shows

Contact

Je moet ingelogd zijn om Jim Cain te kunnen contacteren.