VI.BE

Jim Cain

Jim Cain

Jim Cain, alias Michiel Vaernewyck, is een singer-songwriter uit het Gentse in de stijl van Dylan, Springsteen en Young.

  • Country
  • Rock
  • Indie
  • Singer-songwriter
  • Traditioneel
  • Folk
  • Band
 • Gent

Bio

"Nightwalker", "Wrong Way Home" and "Prodigal Son" out now on all streaming platforms.

New album "Why We Sing" coming to Spotify Dec 2nd 2022. Presave via https://bit.ly/3Ek1ob1

EPK / Live dates on www.jimcain.be

_______________________________________________________

Jim Cain, alias Michiel Vaernewyck, is een singer-songwriter uit het Gentse. Eindeloos gefascineerd door zijn helden Dylan, Springsteen, Van Morrison, Bowie en Neil Young greep hij in 2011 voor het eerst naar een gitaar. Het resultaat zijn songs beïnvloed door wat een mens bezighoudt: illusies en onthulling, twijfel en hoop, verleden en toekomst... gelukkig met een gezonde portie zelfrelativering.

Gewapend met een warme stem en een karaktervolle six-string, brengt hij een muziekstijl die balanceert tussen oude folk, blues, soul, country en dat tikje rock. Geïnspireerd door zijn helden, maar heel wat eigen verhalen te vertellen.

Jim Cain verzorgde al driemaal het voorprogramma van Johan Verminnen en speelt al jaren in cafés, jeugdhuizen, zalen en huiskamers in de grootsteden (en vele kleinere) doorheen het land, zoals café de loge, Viavia Joker Reiscafé Mechelen en La Porte Noire, alsook op het Luisterplein en festivals als Klinkeroever in Gent en de Paulusfeesten in Oostende.

_______________________________________________________

"Muzikant met gevoel voor kraakheldere composities. Alles netjes voorzien van een begin, een midden en een duidelijk eind. En haarscherpe vocals van de warmere soort." Kinkystarcesoir _______________________________________________________

"Jim Cain performs with the same passion and commitment as I did when I was his age. I admire that in him greatly" - Daithi Rua (IR)

_______________________________________________________

"An excellent performance – [he] impressed many of our older performers with his youth and skill! None of us remember being that good that young [...] Jim Cain is the future of contemporary folk music" - Brussels Folk Club

_______________________________________________________

"Poignant lyrics that gut you with an honesty and wisdom that goes beyond his songwriting years." - Claire Boswell (EN)

_______________________________________________________

"Ongelofelijk sympathieke artiest, erg fijne communicatie en fantastische samenwerking. Het optreden was een groot succes. Jim Cain kreeg zonder moeite een weide van 200 personen mee en zorgde voor sfeer met zijn warme stem, karaktervolle gitaar- en harmonicawerk. Over zijn show zal nog lang nagepraat worden!" - Divino Night, Koersel

________________________________________________________

Booking: contact@jimcain.be

www.facebook.com/jimainmusic

www.soundcloud.com/jimcain

www.instagram.com/jimcainmusic

https://spoti.fi/3K4ncIn (Spotify)

Afbeeldingen

Video’s

Groepsleden

 • Michiel Vaernewyck

  • 30
  • Gent (BE)

  Stem - Toetsen - Andere - Gitaar - Harmonica

Shows

Contact

Je moet ingelogd zijn om Jim Cain te kunnen contacteren.