VI.BE

Isle Of Men

Isle Of Men

Isle Of Men is de band rond Gunther Verspecht (Stash), muziekjournalist en gitarist Dirk Fryns en all-round pianist Tom Van der Schueren.

  • Singer-songwriter
  • Band

Bio

Isle Of Men is de band rond muziekjournalist en gitarist Dirk Fryns, Gunther Verspecht (Stash) en all-round pianist Tom Van der Schueren. Hun debuut ‘Voluntary Blindness’ kreeg na vier jaar zoeken een definitieve basisvorm in het huis van contrabassist Arne Van Dongen (klassiek geschoold, bij alle grote orkesten gespeeld maar eveneens thuis in jazz, wereldmuziek, folk...) in Oeudeghien, op een steenworp van Ronse. De ramen wijd open, zicht op de heuvels en verder het fijne gezelschap van Luc Vanden Bosch, een jazzdrummer met een verleden in pop, rock, klassieke muziek en zelfs heavy metal. Producer van dienst was Herman – HT Roberts – Temmerman die er voor zorgde dat vijf dagen voldoende waren voor een solide, emotionele basis waarbinnen geen noot te veel gespeeld werd. Later zorgden summiere gitaaroverdubs, de backings van Gabriela Arnon (een Parisienne met Amerikaanse roots), de percussie van Niels Delvaux en de klarinet van Mattias Laga voor de finale afwerking.

‘Voluntary Blindness’ – de titel kwam er na een gesprek met de succesvolle thrillerauteur Karin Slaughter – verschijnt bij het onvolprezen Starman Records, een label met een bijzondere voorliefde voor Belgisch muzikaal erfgoed, nieuw werk en vinyl.

‘Het is een nachtplaat’, aldus Dirk. ‘Ik kan er niet echt een genre opkleven maar het zijn en blijven in de eerste plaats songs. Ze komen binnen of niet en vanuit die optiek luister je naar deze plaat. Vrienden en kennissen die de plaat hoorden, lieten namen vallen als The Blue Nile, David Sylvian, Ray Lamontagne of Nick Drake. Mooi gezelschap dus.’

Maar ‘Voluntary Blindness’ is ook een tekstplaat waarin elk woord staat waar het moet staan. De rode draad – als die er tenminste zou zijn – doorheen de plaat is een oproep tot meer mededogen met de falende mens. En iedereen faalt wel op een bepaald moment in zijn leven, relationeel of professioneel.

Totale overgave (‘Waves’), de noodzaak om jezelf mentaal te scrubben (‘Dragonfly Skin’), ontrouw (‘Voluntary Blindness’), goede voornemens (‘A Man Far From True’), pure goesting (‘Heatwave’), erotische koortsdromen en de naakte waarheid (‘A Thousand Nudes’), de kracht om je leven terug op de juiste rails te zetten (‘The Devil’s Bones’)... Het leven en de liefde als mijnenveld maar nooit zonder hoop...

Uit bij Starman Records (www.starmanrecords.com) / www.isleofmen-music.com

Afbeeldingen

Video’s

Groepsleden

 • Gunther Verspecht

  Stem

 • Dirk Fryns

  Gitaar

 • Arne Van Dongen

  Contrabas

 • Luc Vanden Bosch

  Drum

 • Niels Delvaux

  Percussie

 • Gabriela Arnon

  Stem

 • Mattias Laga

  Klarinet

 • Herman Temmerman

  Gitaar - Producer

 • Tom Van der Schueren

  Toetsen - Piano

Shows

Contact

Je moet ingelogd zijn om Isle Of Men te kunnen contacteren. Inloggen.