VI.BE

http://buffalonation.be

http://buffalonation.be

Folkindiepopbluesjazzrockmetalbeatsanddance....dat vat het zo ongeveer samen. Meer weten: http:www.buffalonation.be

  • Indie Pop
  • Traditioneel
  • Producer
  • Solo
  • Band

Bio

Buffalo Nation brengt "Lighthouse keepers' daughter" uit van het vinylalbum : “Skeletal Soul”.

Van het album “ Skeletal Soul” van “ Buffalo Nation” de song: “ Lighthouse keepers’ daughter” een verhaal over een perfect verblijf op een onwereldlijk mooi Schots eiland, Islay, bekend van 8 single malt distilleerderijen…..

Tegenover mijn verblijf op een paar honderd meter in de zee staat de vuurtoren van Portnahaven en daar leer ik het verhaal kennen van de zeelieden en vissers die ervan afhankelijk zijn. Het verhaal ook van eenzaamheid en isolement op een kleine rots in zee die ondanks de korte afstand tot het hoofdeiland soms voor een hele tijd onbereikbaar is….en dat in het pre-digitale tijdperk.

De zee staat voor exploratie en avontuur, maar het is goed om wanneer je de mogelijkheid hebt terug te komen naar de armen van je geliefde, je vrienden en familie. Dan bedenk je dat je de hele wereld niet wil ruilen voor deze plek die voor jou de hemel op aarde is en waar je de mooiste vrouw ter wereld achterlaat…..ja, de tekst schreef als het ware zichzelf.

De muziek was eerst wat jazzy, maar werd al snel folkier en om de highland ( of is het Island- )sfeer te benadrukken kwam ik snel uit bij de E-bow,een soort van elektrische variant op de strijkstok. Geen bagpipes, dus , maar een evocatie op gitaar en E-bow.

Bij elk bezoek voelt Schotland meer en meer als thuis en de Westelijke eilanden zijn van de meest gastvrije plekken ter wereld. Fantastische mensen, een overweldigende natuur en een massa verhalen….meer heeft deze songschrijver niet nodig. Ook de stilte en de nacht met zijn sterren zijn er inspirerend.

Peter

Meer op www.buffalonation.be

No Problem No Studio is de speeltuin waar ik mijn muziek maak. Een band is te gek wanneer je 17 bent. Je doet optredens, probeert meisjes te versieren en je drinkt teveel…de wereld kan er plots mooi uitzien. Een band moet echter gefocused blijven en daar loopt het vaak mis. Ik was van dag één gefascineerd door de opnamestudio die een perfecte uitlaatklep is voor iemand die graag songs schrijft. Van zo gauw ik een huis had, had ik dan ook een eigen studio.

Ik heb het geluk om veel muzikanten te kennen op wie ik kan rekenen en dat geeft me de vrijheid om muziek terug te brengen naar wat voor mij de essentie is: expressie van een gevoel. Ik begin het zelfs leuk te vinden om covers te spelen, schrijf met grote regelmaat nieuw materiaal en vind het zelfs fijn om te zingen.

Het volledige verhaal vind je op: www.buffalonation.be

Waarom overigens de naam: “Buffalo Nation”? Een natie kan heel wat vormen aannemen, van extreem klein tot extreem groot en suggereert min of meer een structuur. Het geeft ook aan dat ik het allemaal niet in mijn eentje doe, maar er is ruimte voor een benadering die verschillend kan zijn per song die opgenomen of uitgevoerd wordt.

“Buffalo” verwijst naar een majestueus dier dat de grote vlakten van Noord-Amerika bevolkte en dat gekend was om een harde kop te hebben, onverzettelijk en onvoorspelbaar te zijn… op een rare manier klopt het wel…..

Groeten,

Peter De Middeleir

Afbeeldingen

Video’s

Groepsleden

 • Peter Miller

  • 61
  • Antwerpen (BE)

  Toetsen - Gitaar - Stem - Harmonica, Mixing and Arranging

Contact

Je moet ingelogd zijn om http://buffalonation.be te kunnen contacteren. Inloggen.