Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om VI.BE platform ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

Hang The Deejay (ft. Luciver, Miss Sue ‘Walk on Water’ Price…)

NEW SINGLE 'DO THE BUBBLE DANCE' AVAILABLE NOW!

België, 2012. Deejays nemen het steeds meer over van de live-bands. Hang The Deejay, een kleine open gilde van zowel in de studio als live geen gebrek aan werk hebbende artiesten, is 'het gezaag' over de teloorgang van de live muziek door de deejays beu en besluit tot een gulden middenweg: een combinatie van een live-band en een deejay-set met een vette knipoog naar live deejay-land (‘Hang the…’).

Hang The Deejay is vooral bekend van ‘Eerste draft / First draft 1895’ (track ook op deze pagina) de door Eén en Canvas in 2014 meest gebruikte WK-tune na de verplichte officiële FIFA Brasil Worldcup tune. Zo had VRT tenminste een alternatief. Met ‘Belgium hands up in the air!’ (track ook op deze pagina) staken ze naar aanleiding van het EK voetbal 2016 in Frankrijk Dimitri Vegas & Like Mike (ludiek) naar de kroon. Zo hadden de fans tenminste een alternatief.

In 2017 maakte Hang The Deejay o.a. het campagnelied van het project Gezond bewegen (track ook op deze pagina) van de Vlaamse overheid – in 2020 meer dan ooit in gebruik wegens brandend actueel in ‘lockdown light’ tijden - en het anthem van de Europese Bedrijfssport Spelen (track 'Good time at the games op deze pagina). In 2018 en 2019 hielp Hang The Deejay de KVBV (1895) met de muzikale sfeerbevordering bij Belgische internationale voetbalwedstrijden.

En tussen de andere muzikale bezigheden door trad Hang The Deejay sinds 2012 op met haar combinaties van een live-band en een deejay-set. Zowat overal. Van in de livings van vrienden en kennissen, op buurtfeesten, bedrijfsfeesten, events, foodtruck happenings, over festivals, de Gentse feesten enz. tot in de grote zaal van de Ancienne Belgique, in Wallonië en in Nederland. Ja, ook in Nederland.

Sinds 2020 bekennen DJ Flow (The Incredible Time Machine, Soul4You…) en DJ Nelsy (Koner, Atlantis 6…) zich tot Hang The Deejay. Ze kregen daarbij de zeer gewaardeerde steun van Luciver (El Duo, Huricane, ...) en indien gewenst ook van Miss Sue Price, de zangeres van ‘Walk on Water’ van Milk Inc. en van tal van andere dance hits uit de jaren 1990 en 2000. Een fijne open gilde.

In november 2020 bracht Luciver ft. Hang The Deejay het Nederlandstalige dansnummer ‘Dans in je bubbel (Move your feet to he Corona beat)’ uit. De single nummer is verkrijgbaar via de grote online muziekplatformen, waaronder Spotify, Apple Music / iTunes en Amazon Music. In maart 2021, ter gelegenheid van 1 jaar Corona-pandemie, werd een Engelstalige, geactualiseerde versie van het nummer, ‘Do the Bubble Dance’, op de (rest van de) wereld losgelaten. De Spotify-link vindt u hier. De AppleMusic/iTunes link vindt u hier, de Amazon Music link hier enz.

Foto’s
Video’s

Line-up
    Shows
    Gecreëerde kansen
    Contact

    Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.