Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om VI.BE platform ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

BIO JAZZ DUO GUIBONE

Tijn Huylebroeck

Al op 4-jarige leeftijd zette Tijn Huylebroeck (° 22/03/1986) zijn eerste stapjes in de wondere wereld van het muziek arrangeren. Niet veel later ontpopte hij zich ook als muzikant: eerst op piano en gitaar, later op contrabas en basgitaar. Vandaag spitst hij zich vooral toe op piano en 7- string jazzgitaar; een gitaar met 7 snaren waarbij de diepst klinkende snaar een volwaardige baslijn kan toevoegen aan het gitaarspel. Door zijn degelijkheid en veelzijdigheid is hij ook een vaak gevraagde gastmuzikant voor allerhande ensembles en projecten.

In 2008 en 2009 pakte hij uit met ‘The Dusk Swing Collective’, zijn eigen 20-koppig gelegenheidsbigbandorkest, waar bigbandorkestratie voor één keer solo-improvisaties naar het achterplan mocht verdringen.

(H)eerlijke jazzmuziek kortom! Voor het project baseerde hij zich op de fantastische muziek van onder meer bigbandfenomeen Sammy Nestico, musicalcomponist Cole Porter en jazzcomponist Harold Arlen. Hij kon voor zijn project ook rekenen op de befaamde vocalisten Sarah Ferri & Bart Vandekerkhove, die beiden tot op vandaag grote sier maken in binnen- en buitenland.

Daarnaast liet hij de voorbije jaren onder meer ook van zich spreken door een fel gesmaakte transcriptie voor twee piano’s van de Vuurvogel van Stravinsky (2013). Die schreef hij eigenhandig en bracht hij samen met pianiste Gwendolyn Vankeirsbilck naar voren tijdens het Otto Mani pianofestival in Oudenaarde. Een jaar eerder was hij er ook al te bewonderen samen met pianist Jan Lust toen ze het publiek lieten genieten van een magische versie van de vierhandige transcriptie van La Valse van Ravel. Maar ondanks zijn drukke muzikale bezigheden, ging het gros van zijn tijd de voorbije vijf jaar naar de uitbouw van zijn eigen zaak als zelfstandig pianotechnicus. Tijn is een echte ambachtsman met een hart voor de piano en een decennium aan ervaring op zak. Hij werkt zowel voor particulieren en professionals als op concertniveau. Hij voert ook restauraties uit, zodat een instrument opnieuw zijn oorspronkelijke klank en grandeur kan terugvinden. Of zelfs een flinke stap vooruit zet! Hij engageert zich met hart en ziel om het beste uit elk instrument te halen

Koenraad Bekaert

Koenraad spelt sinds sinds z’n 12° trombone en studeerde een volledig klassieke opleiding tot en met hogere graad en behaalde zijn regeringsmedaille trombone. Daar naast studeerde hij jazz academie bij Ben Fleerakeers; Marie-Anne Standaert, Steven & Peter Delannoy en jazzstages bij de trombonisten Marc Godfroid en Phil Abraham.

Hij speelde 23 jaar bij The Concord Jazz Ensemble (bigband), daarnaast speelt hij freelance geregeld bij andere bigbands zoals The Swing Time Society, The Saint Michael's Big Band, The Sugar Free bigband, Big Swing Band,’t Mouvement.... Eerder speelde hij met diverse ensembles reeds samen met o.a. Jazzmuzikant James Morrison, Toots Tielemans,

Jo Lemaire, Réve Oderquis, Koen Decauter.

Enkele jaren geleden speelde hij tijdens het jazzfestival van Montreux, Dranouter Folkfestival, Beleuvenissen, Genste Feesten, Parkjazz Gent,...

Projectmatig speelt hij ook geregeld concerten zoals ondermeer met musicalproject Lodewijk de Koningspinguin, Minstrels At The Front, The Dusk Swing Collective bigband, bluesconcerten, Les Daniels rockband (project Tom Waits), Bonjour Eddy (gipsy band). De bands die hem het nauwst aan het hart liggen zijn en waar hij een fixt member van is zijn Simply Jazz (www.simplyjazz.be); soulband (www.soulvision.be) en Guibone jazz duo.

Foto’s
Video’s

Line-up
    Shows
    Gecreëerde kansen
    Contact

    Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.