VI.BE

Graci

Graci

Graci zette zijn eerste stappen als rapper onder de naam ‘Yung Graci'. Strakke rhymes over kurkdroge beats, maar evengoed zeer melodieuze - en emotionele tracks

  • Hiphop
  • Producer
  • Solo
 • Hasselt

Bio

Hi, ik ben Graciano Dos Santos Sebastiao (23) oftewel GRACI. Mijn eerste muzikale stappen zette ik onder de naam YUNG GRACI. Ik ben van afkomst Angolees, woonde als 9-jarige met mijn moeder, 2 jongere broers en zus een jaar in een opvangcentrum in België en ben van daaruit in Limburg geland meer bepaald Pelt. Mijn roots zijn een mix: ik ken mensen van alle kleuren en origines, ik heb verschillende landen doorkruist en omarm vele culturen. Mijn grandma is Angola traditional, de familiebanden zijn sterk Afrikaans. Maar ik hou ook diep van België. Ik ben voluit Limburger en wereldburger. Mijn vrienden zijn united colors. Mijn moedertaal is Portugees maar ik spreek en zing evengoed in het Nederlands of het Engels. Muziek is universeel in een taal die grenzen overstijgt.

Muziek als de expressie van mijn universum. Al op tienjarige leeftijd begon ik freestylend en schrijvend mijn ambitie als rapper waar te maken. Ik zie mezelf als een zeer divers artiest die graag experimenteert met verschillende stijlen en geluiden. Mijn songs zijn een melodieuze fuse van rauwe street knowledge en minimalistische poëzie. De eerste volwaardige EP ‘Kalender Ellende’ kwam uit in 2016. Het onthaal was top met als uitschieter ‘Wees niet te laat’. Ik werd plots meegezogen in een positieve slipstream want datzelfde volgde de selectie voor STUBRU de Nieuwe Lichting met behoorlijk wat airplay. De single ‘Vandaag’ werd frequent op de NLradio FunX gedraaid (Doop van de week). En zowel bij MNM als Puur mocht ik live sessies brengen.

In de zomer van 2017 volgde een kleine tour in België met een podium op oa het Summerfestival in Antwerpen en Grensloos (Summercamp) Hasselt. Geweldige ervaringen met een aanstekelijke vibe. Blijkbaar was dit ook UBISOFT ENTERTAINMENT niet ontgaan, internationaal uitgever van computer games. Ongelofelijk aanbod: ik werd gevraagd om mee te werken aan de soundtrack voor ‘Watch Dogs 2’. In die periode vroeg ook TV Limburg een aantal titelsongs. 2018 was bijzonder productief: mijn eerste album KLEURRIJKER zag het licht, ik organiseerde met mijn vereniging Color199X een kleine tour en werkte actief mee aan het HIP HUB HOORAY project. In 2019 stond ik in de Casino concertzaal in Sint-Niklaas, de Aperohit in Brussel en in de hall of fame in Tilburg. Datzelfde jaar organiseerde ik opnieuw evenementen met mijn vereniging Color 199X. Ook werd ik geselecteerd voor FunX talent in Nederland. In 2020 stond ik normaal gezien op Gentse Lente, maar door corona is dat jammer genoeg niet door kunnen gaan. In de tijd daarna waarin activiteiten niet meer mogelijk waren, bracht ik heel wat succesvolle singles en videoclips uit. Ik heb mij ondertussen ook toegelegd op zowel de kwalitatieve uitbouw van mijn netwerk en social kanalen als op het verder uitwerken van mijn vereniging, waaronder ik al meerdere projecten in opdracht van andere organisaties, zoals Vormingsplus, afwerkte.

Op 3 september heb ik mijn laatste album “Graça” uitgebracht. Dit is een project waar ik de afgelopen twee jaar aan heb gewerkt. Voor sommige ben ik GRACI of GRACIANO, maar voor mijn familie ben ik GRAÇA. Die naam kreeg ik van mijn oma bij mijn geboorte, het betekent zegening. Mijn oma heeft altijd veel voor mij betekend. Een maand geleden ben ik mijn oma verloren en besloot ik mijn album zo te noemen. Sinds ik hier ben heb ik mij altijd meer GRAÇA gevoeld dan wat anders. De epidemie bracht mij dichter bij mijn omgeving en ik ben dankbaar dat ik in zo een moeilijke periode verder kon. Ik ben vooral dankbaar voor de naam, het is een houvast voor mij, een lichtpunt in een donkere periode, een steunpilaar doorheen mijn leven. Het album toont mijn diversiteit in verschillende muziekstijlen en persoonlijke verhalen.

Afbeeldingen

Video’s

Groepsleden

 • GRACI

  • 25
  • Overpelt (BE)

  Stem - Vocal

Shows

Contact

Je moet ingelogd zijn om Graci te kunnen contacteren.