Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om VI.BE platform ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

“Sexy, mystiek en vooral zeer verslavend.” (Luminous Dash)

“G A U S S wil zich ergens nestelen in het gat dat de synths van Soldier’s Heart en SX nog openlieten, en slaagt daar ook netjes in.” (Indiestyle)

G A U S S ' tweede album 'Heartbeat' werd mee geproducet door Frederik Segers (Stadt) en Michiel Randsome (Shht).

G A U S S is een Belgisch, alternatief electronisch pop duo.

Hun debuutalbum BIOMETRICAL LOVE voelt aan als een trance-achtige symfonie, soms dansbaar dan weer introvert. Met hun ruim klankenpalet en een stem die soms doet denken aan Björk en dan weer aan Nico, creëren ze een eigen sound die schippert tussen Fever Ray en Bat for Lashes. Door hun filmische visuals worden hun concerten een psychedelische ervaring.

"Je hoort heel veel variatie op het tweede album HEARTBEAT en toch vormt het geheel een mooie homogene sound. Opener “Dance” trapt Portishead-gewijs af (vooral inzake ritmiek) en is vrij introvert. De vervormde mannenstem past heel goed tussen dit grootstad geluid. “Heartbeat” drijft op een sound dat aan een hartslag/monitor refereert. Een song als “A Walk” klinkt de eerste maal wat gek en moeilijk maar zit heel clever in elkaar. De bas, de percussie en de eigenzinnige zang (Björk?!) geven een vreemde sfeer aan de song. Maar wel een topnummertje." (musiczine)

"Tien van deze eigengereide nummers staan er op “Heartbeat”. Heerlijke songs die de middelmaat met gemak overstijgen. Ik was al mee met hun debuut en met deze tweede lijken ze nog beter geworden te zijn.

HEARTBEAT is namelijk één lange, heerlijke trip vol minimalistische electroklanken en met een perfect gevoel voor pop. Want achter de grote

gebaren zit echt wel de wil verborgen om met het perfecte poplied naar voren te komen, en het is net deze dualiteit die de tweede van G A U S S zo goed maakt. " (Luminous Dash)

De spaties tussen de letters in G A U S S staan voor vrijheid, weidsheid en dynamiek, waar ze in hun muziek naar op zoek zijn.

G A U S S zijn Mati Le Dee en Emile Sertyn, live drumt Laurens Van Bauwelen mee.

Foto’s
Video’s

Line-up
    Shows
    Gecreëerde kansen
    Contact

    Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.