Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om VI.BE platform ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

Galine is het project van Nederlands-Belgische Galine Diana Kuyvenhoven. Wat startte als een soloproject, is ondertussen uitgegroeid tot een volwaardige band bestaande uit Esther Coorevits (Jan Verstraeten, Noemie Wolfs), Sven Sabbe (Uncle Wellington) en Wouter Vandersyppe (I will, I Swear). De hoofdbestanddelen in haar muziek zijn piano en stem, gecombineerd met haar interesse voor electropop. Galine brengt frisse, actuele pop muziek, met subtiele electro accenten. Ze laat zich daarvoor inspireren door artiesten als Lapsley, Maggie Rogers, Sylvan Esso en Jessie Ware.

In april 2018 releaset ze, in samenwerking met Siemon Theys (The Guru Guru) haar debuut EP: de fijne melodieën, tegendraadse riffjes, akoestische pareltjes en subtiele electrobeats geven een mooi staal van Galine's creativiteit, veelzijdigheid en feeling een goede popsong te schrijven.

Dit alles gaat niet onopgemerkt voorbij: na een handvol lovende reviews kiest Wilde Westen/De Kreun Galine als Lotto Wild Talent en wordt ze hun nieuwe 'Artist in Residence'. Ze schopt het o.m. tot de 'Revelations Stage' op het Sonic City Festival en tekent eind 2018 een deal met het Kortrijks/Gentse platenlabel Maywayrecords. Eind 2019 releaset ze haar nieuw materiaal.

Recensies:

Kinky Star:

Hoofdbestanddelen van deze plaat: piano en stem. En wat voor een stem! Best indrukwekkend. Alles piekfijn gemasterd door Jerboa. Voor de liefhebbers van Florence + The Machine en andere Feists. Galine hoeft er nauwelijks voor onder te doen als je het ons vraagt.

Luminous Dash:

Zodra Galine begint te zingen weten we dat we gaan verwend worden. Galine beschikt over een fluweelzachte maar tegelijk krachtige stem die haast feilloos van hoog naar laag overschakelt. In het minimalistische Lay Me Down demonstreert de zangeres de veelzijdigheid van haar stem. Het timbre van haar stem klinkt alsof er een zilverdraad doorheen gaat. Een streling voor het oor.

For the Love of Bands:

Gravity and its pulsating, underlying rhythm, moves you through a sea of mesmerizing melody and counterpoint. You’re constantly treated to new vocal lines revealed throughout the track, building its collection of melodies and harmonies until its informal ending. It’s not only a vocal triumph though, it’s an instrumental one as well.

Dansende Beren:

Als onze voormalige ‘zalm van de week‘ en huidige ‘artist in residence’ bij het Wilde Westen kan je ons natuurlijk makkelijk betichten van nepotisme of vriendjespolitiek, maar wie er bij was tijdens de voorronde kan het alleen maar beamen: Galine was heel goed. De beste manier om als jonge artiest te leren, is natuurlijk op een podium staan en je ding doen. Aan de set van Galine te horen heeft ze al ettelijke kilometers op de teller dat we ons beginnen af te vragen wat voor coaching of workshops deze artieste eigenlijk nog nodig heeft. Galine heeft alles om het te maken: de sound, de stem, de nummers en de entourage.

Foto’s
Video’s

Line-up
    Shows
    Gecreëerde kansen
    Contact

    Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.