VI.BE

Galine

Galine

  • Indie Pop
  • Pop
  • Alternative
  • Solo
  • Band
 • Gent

Bio

Galine, de Belgisch-Nederlandse zangeres, multi-instrumentalist en songwriter, brengt frisse, actuele popmuziek, met subtiele electro accenten. Ze laat zich daarvoor inspireren door artiesten als Lapsley, Maggie Rogers, Sylvan Esso en Lana Del Rey. De hoofdbestanddelen in haar muziek zijn piano en stem, gecombineerd met haar interesse voor electropop. In december 2018 releaset ze, Fabulae (EP) onder Maywayrecords, in mei 2022 Lilith (EP) onder Starmanrecords: de fijne melodieën, tegendraadse riffjes, akoestische pareltjes en subtiele electrobeats geven een mooi staal van Galine's creativiteit, veelzijdigheid en feeling een goede popsong te schrijven. Dit alles gaat niet onopgemerkt voorbij: na een handvol lovende reviews kiest het Wilde Westen/De Kreun Galine als Lotto Wild Talent en wordt ze hun nieuwe 'Artist in Residence'. Ze schopt het o.m. tot de 'Revelations Stage' op het Sonic City Festival, werd finaliste van vi.be's Sound Track, speelde shows in oa. de Handelsbeurs, AB, OLT Rivierenhof en Trix.

Studio Brussel:

"Van sommige artiesten weet je bij het eerste paar noten al: ja, dat gaat wat geven! Dat kan men ook zeggen van Galine: een jonge zangeres uit Kortrijk die zich breekbaar durft opstellen in haar songs - iets wat we anno 2020 alleen maar aanmoedigen."

Luminous Dash:

“Zodra Galine begint te zingen weten we dat we gaan verwend worden. Galine beschikt over een fluweelzachte maar tegelijk krachtige stem die haast feilloos van hoog naar laag over- schakelt. In het minimalistische Lay Me Down demonstreert de zangeres de veelzijdigheid van haar stem. Het timbre van haar stem klinkt alsof er een zilverdraad doorheen gaat. Een streling voor het oor.”

Dansende Beren:

“Galine was heel goed. De beste manier om als jonge artiest te leren, is natuurlijk op een podium staan en je ding doen. Aan de set van Galine te horen heeft ze al ettelijke kilometers op de teller dat we ons beginnen af te vragen wat voor coaching of workshops deze artieste eigenlijk nog nodig heeft. Galine heeft alles om het te maken: de sound, de stem, de nummers en de entourage.”


Afbeeldingen

Video’s

Groepsleden

 • Galine Kuyvenhoven

  • 28
  • Ghent (BE)

  Toetsen - Gitaar - Zang

Contact

Je moet ingelogd zijn om Galine te kunnen contacteren.