Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om VI.BE platform ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

EME is het alias van Emeraude Kabeya, geboren in Kinshasa, Congo en als kleuter verhuisd naar Leefdaal, België.

Als tiener begon ze te experimenteren met coverbands en zong ze in enkele hiphop projecten. Het bleef bij een vrijblijvende hobby tot ze in 2014 door de Leuvense studentenradio Radio Scorpio werd gevraagd om mee te doen aan een bluesgetint All Star-project met een resem muzikanten van verschillende muzikale komaf. Emeraude vond in dat collectief gelijkgezinden aan wie ze enkele van haar songs liet horen. Haar teksten en soulstem, die soms teder, dan weer krachtig klinkt, raakten de 6 andere muzikanten in hun soulvolle ziel: de band rond EME was geboren.

Voortbordurend op Emeraude’s lyrics en flow brengt EME een mix van Soul, R&B en stevige Funkrock. Denk D’Angelo live of een soort kruisbestuiving tussen Anouk anno '90 en Funkadelics, met de nodige knipogen naar de hiphop cultuur. Kort samengevat; Rockfull Soul met street cred.

Live neemt EME zich de ambitie voor om de mensen te doen dansen, of naar eigen zeggen; hen te laten schuren.

In 2015 haalde ze de finale plaats in Rockvonck en werd EME ook geselecteerd voor Studio Brussel’s De Nieuwe Lichting. De laatste beschreef haar sound als 'Catchy, funky en een tikje geil'.

In 2017 kreeg ze de eer om AFROPUNK festival in Parijs te openen. De zomer van 2017 sloot ze af met een thuismatch op het grootste podium van Leuven tijdens Half Oogst.

EME timmert rustig aan haar eerste single, maar houdt ondertussen haar live reputatie hoog.

Foto’s
Video’s

Line-up
    Shows
    Gecreëerde kansen
    Contact

    Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.