Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om VI.BE platform ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

Het Belgische Eburon Quintet bestaat uit 5 jonge en dynamische musici die elk hun eigen visie en persoonlijkheid herenigen tot een zeer krachtig kamermuziekensemble. Dankzij haar uitgesproken muzikaliteit en sprankelende virtuositeit werd het Eburon Quintet opgemerkt in april 2012, waar het zowel jury als publiek wist te charmeren tijdens het 8ème Concours International de Musique de Chambre de Lyon. Het ensemble werd dan ook beloond met de 1er Prix Ville de Lyon en bovendien met de extra prijs Coup de Coeur BAYER.

Dankzij deze prestigieuze prijzen kreeg het Eburon Quintet sindsdien uitnodigingen om deel te nemen aan diverse internationaal befaamde festivals waaronder het Festival Berlioz, Eurocuivres, Festival de La Chaise-Dieu, Festival de Cuivres en Dombes, Musique au Chambertin. Ook maakte het ensemble een tour doorheen Griekenland als THINGS FROM BELGIUM, in samenwerking met Specs 'n' Arts en de Belgische Ambassade.

Van juni 2013 tot en met augustus 2014 zal het Eburon Quintet samenwerken met het prestigieuze Palazzetto Bru Zane - Centre de musique romantique francaise.. Verschillende concerten worden uitgezonden door Radio France.

Met voornamelijk Limburgse roots heeft het ensemble een historische band met de Eburoni, een Keltische stem uit het noordoostelijke deel van Gallië aan het begin van onze tijdrekening. De Eburoni stonden bekend om hun vechtlust en enorme moed tegenover hun tegenstanders. In de voetsporen van haar voorgangers verwierf het Eburon Quintet haar reputatie dankzij haar indrukwekkende bekwaamheid en muzikale beheersing.

Een waaier aan muziekstijlen, van barak tot hedendaags, uit het bestaande repertoire of op maat geschreven... voor haar publiek gaat het Eburon Quintet elke uitdaging aan!

Foto’s
Video’s

Line-up
    Shows
    Gecreëerde kansen
    Contact

    Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.