Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om VI.BE platform ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

Drums ‘n’ Guns wordt begin 2012 opgericht met groepsleden Win Nellen & Bert Van Thuyne (Waregem), Jan Gobeyn & Marjo De Keukelaere (Aalter) en Sam Dufoor (Gent).

Samen deelden zij het vorige decennium een rijk gevuld verleden in de stonerband Mogul.

In 2012 trekt de band met nieuwe muziek naar The Yellow Tape studio in Gent waar Peter Van de Veire vakkundig een 6 tal demosongs inblikt.

Na 40 optredens met dit demomateriaal brengt de groep in januari 2016 een LP uit die de naam 'Inanna' draagt. Op Inanna staan niet echt genre-gebonden songs. De invloeden zijn te divers en de muziek is te gelaagd om alles nog onder dezelfde noemer te plaatsen. Alle groepsleden zijn betrokken bij het creatieproces, waarbij wordt geïmproviseerd vanuit een bepaalde sfeer, een gevoel, een gebeurtenis of plaats.

Dumpmagazine: een eerste LP op de wereld loslaten is altijd bang afwachten, zowel voor the giver als voor the receiver. Maar D’n’G mogen met een gerust gemoed veelbelovend vooruit kijken want dit debuut is ontwapenend mooi.

Enola: nog altijd liever een band die zichzelf durft uit te dagen dan eentje die een pas op de plaats maakt. En meestal pakt de mayonaise van hun mix van stonerrock, americana en blues wél. Wie graag de nekspieren losschudt op decibels van eigen bodem, weet wat hem of haar te doen staat!

Snoozecontrol: onder het motto 'schitteren in eenvoud' blijkt Inanna bovendien een plaat te zijn geworden die ons onderdompelt in een ontspannen, relaxte sfeer. En net dat laatste zorgt ervoor dat we compleet overslag gaan. En gewillige op repeat blijven duwen. Tot het oneindige.

Concert Monkey: Inanna by Drums 'n' Guns tu achètes les yeux fermés et tu ouvres tes pavillons!

Drums ‘n’ Guns speelt oa in Charlatan Gent, De Zwerver Leffinge, 4AD Diksmuide (support The Bellrays), Tribfest Roeselare, Festivals Iron Muide en Muide 66 Gent, ‘T Endezomer Festival Aalter 2013 (support Steak nr 8), ‘T Endezomer Festival Aalter 2019 (support Dvtch Norris) , Sleuterrock Dentergem (support Vive La Fête) en Maison Pour Tous Calais (support Zoe)

100 optredens later waait er een nieuwe wind de groep binnen. Punk, Post-punk en Indie werken hierbij inspirerend. Groepen zoals: Sleaford Mods, Protomartyr, Idles, Pissed Jeans, Fontaines DC, Shame, The Fall, Crows, Viagra Boys, The Oh Sees, King Gizzard & the Lizard Wizard, Ron Gallo, Parquet Courts en Ty Segalllaten hun sporen na op het nieuwe songmateriaal. In de zomer van 2018 wordt het hoofdstuk Inanna definitief afgesloten en trekt de groep zich terug om een nieuwe plaat te schrijven.

Begin 2019 starten nieuwe opnames in het repetitiehok. Voor de mixing wordt beroep gedaan op Luc Crabbe (Betty Goes Green, Telstar) in de Luna Barn Studio Ternat. Bij het mixen wordtzoveel mogelijk met de oorspronkelijke opnameklank gewerkt, zonder toevoeging van veel soundeffecten: Clean Power! De mastering van de plaat is in handen van Peter Soldan uit de Dada Studios Brussel. De hoes krijgt vorm door Wouter Sel ‘Volstok’ en voor fotografie wordt beroep gedaan op Jesse De Meulenaere.

Hail Hail is het 2de studio album van Drums ‘n’ Guns en wordt in april 2020 op de wereld losgelaten. Het album verschijnt zowel op vinyl, cd en digitaal.

Foto’s
Video’s

Line-up
    Shows
    Gecreëerde kansen
    Contact

    Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.