Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om VI.BE platform ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

“De Wondere Wereld Van Tucker Zimmerman maakt zijn naam meer dan waar!” (www.rootstime.be)

“Het eerste nummer, In De Dierentuin, opent heel vrolijk en doet in eerste instantie aan iets van Jan De Wilde denken. (…) De liedjes Een Is Voor De Schildpad en Min Een Mariboe In De Zoo hebben een mooie folk/roots-sound, eigenlijk een beetje in de trant van Kris De Bruyne op zijn recentere platen. En zo gaat dat de hele plaat maar door, het zijn teveel mooie liedjes om op te noemen.” (www.rootstime.be)

"Het woord verbeelding wordt hier met een hoofdletter V geschreven." (www.newfolksounds.nl)

"Een behoorlijk uitgebalanceerd geheel, dat de aandacht gemakkelijk vast weet te houden." (www.newfolksounds.nl)

“Op deze plaat ontpopt gitaarbouwer Marc Terreur zich als vakkundig tekstschrijver en zanger.” (www.folkmagazine.be)

Zijn het kinderliedjes, of is dit gewoon stiekem genieten voor volwassenen? Voor ons moet er alvast niet gekozen worden!

Hoe je deze muziekjes ook wil omschrijven, ze komen allemaal uit

DE WONDERE WERELD VAN TUCKER ZIMMERMAN

en ze stuiteren vrolijk tussen glim- en schaterlach. Ze zijn ook ontroerend mooi, ontwapenend fris, rijk van taal, soms gedurfd absurd en altijd verrassend intelligent.

Net als een vinylplaat kun je deze cd opdelen in een A- en een B-kant:

- Vinnie De Vis en andere verhalen - Onmogelijke Wezens

Samen vormen ze een kijk-lees-luister-en-meezing-hebbedingetje dat leuk is en blijft!

In een notendop:

Marc Terreur vertaalde 22 kinderliedjes van liedjespoëet Tucker Zimmerman. Tucker is een Amerikaanse singer-songwriter die al meer dan 45 jaar in ons land woont.

Niet zo bekend bij het grote publiek, maar een rasartiest - en niemand minder dan David Bowie was fan (meer daarover lees je hier).

Deze liedjes groeien mee!

Het jonge kind is aanvankelijk weg van de leuke melodietjes en geluidjes, een weinig later van de rare vogels (mens en dier) die vrolijk rondhuppelen in Tuckers wondere wereld. Door de rijke symboliek en vele dubbele bodems blijven de teksten ook daarna minstens even aantrekkelijk. En wat meer is: zelfs als blijvend speelse volwassene zal er met plezier naar deze muziekjes worden teruggegrepen.

Bij het aankleden van Tuckers muzikale schetsjes wou Marc Terreur absoluut vermijden om kinderen en hun nieuwsgierigheid te onderschatten. Ze hebben voldoende ontdekkingsdrift om ook muziek die je gewoonlijk niet in de hitparade vindt, toch te leren appreciëren. Mede daardoor zijn deze liedjes aan geen enkele leeftijd gebonden.

Wat meer achtergrond

Liedjespoëet TUCKER ZIMMERMAN (www.tuckerzimmerman.org/) schrijft eind 2012 niet minder dan 22 kinderliedjes naar aanleiding van de geboorte van zijn eerste kleinkind Juliette.

MARC TERREUR, liedjesschrijver/zanger/muzikant uit Sint-Niklaas, wordt enkele maanden eerder eveneens grootvader van een kleindochter. Hij is jarenlang fan van Tucker en raakt in deze periode door een gelukkige samenloop van omstandigheden met hem bevriend.

In de aanloop naar 2014 besluiten beide heren tot een samenwerking: Marc zal de liedjes van Tucker vertalen en opnemen. Dat creatieve proces vroeg (en kreeg) de nodige tijd. De finishing touch volgde in september 2016, wanneer een zestal liedjes nog werd verrijkt met bijdragen van het Sint-Niklase kinderkoor Mozaïek o.l.v. Bernard Foubert en zijn dochter Marjan.

Ook aan de vormgeving is lang en hard gewerkt. Het vinden van de juiste stijl en uitvoerder was niet eenvoudig, maar uit de creatieve pingpongmarathon van Youri Brocard en Marc Terreur is een ontwerp gegroeid dat gerust een pareltje mag genoemd worden. En de ingesloten poster zorgt voor extra kinderpret.

Tijdens een gesmaakte cd-voorstelling op 19/11/2016 in de foyer van de Stadsschouwburg van Sint-Niklaas, werd het schijfje op de wereld losgelaten.

Kopen?

De Wondere Wereld Van Tucker Zimmerman kun je vinden of bestellen in de betere boekhandel.

De cd kan daarnaast zonder verplaatsing aangeschaft worden, via onze webshop op Bandcamp, bij Bol.com, of de snelste weg: een mailtje naar dewonderewereld@telenet.be, met overschrijving naar BE10 0017 7931 9904 van De Wondere Wereld. Op die laatste manier kun je ook een gesigneerd exemplaar bekomen, eventueel met een af te spreken opdracht erin. Met inbegrip van verzend- en verpakkingskost komt de prijs in al deze gevallen op €14,99. Bij persoonlijke afhaling (af te spreken via e-mail) krijg je €3,00 korting.

Wie liever digitaal koopt, kan de cd downloaden via iTunes (€8,99) en Google Play Music (€9,49). Je kunt onze muziek ook streamen met Spotify, Apple Music of Deezer, én ze wordt herkend door Shazam!

>> Gratis single "In De Dierentuin" op onze Bandcamp pagina! <<

>> Daar (en enkel daar) zijn ook 6 bonustracks verkrijgbaar <<

>> Deel je ons op Facebook? <<

Foto’s
Video’s

Line-up
    Shows
    Gecreëerde kansen
    Contact

    Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.