Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om VI.BE platform ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

Devil's Bargain is een vijfkoppige heavy metal band uit het Waasland dat werd opgericht in 2013 door gitarist Jurgen Van Poppel, drummer Nico Laureys en bassist Dirk Poppe

Aan ervaring geen gebrek maar door de verschillende muzikale achtergronden (Blues, Punkrock, Doom, Melodic Deathmetal) was het toch even zoeken naar de juiste stijl en muzikanten. In 2016 vervoegt Davy Bruggeman als zanger de band en Devil’s Bargain betrad het podium met een set van voornamelijk eigen nummers. Na een paar shows besloten ze om hun nummers meer kracht bij te zetten en harmonieën toe te voegen door ze te herschrijven voor 2 gitaren. Manu Van Poeck werd als 2e gitarist aangetrokken.

In 2017 namen ze 7 tracks op in de studio. Tevreden met het resultaat brengt Devil’s Bargain begin 2018 hun debuut-cd “Deal with the Devil” uit.

De band is enthousiast, de pers reageert twijfelend. De klassieke Heavy Metal met Progrock invloeden wordt als een beetje te braaf bevonden, al was dat net wat sommige mensen sterk aantrok.

Kort na de CD release kreeg gitarist Manu een niet te missen deal aangeboden in de USA. Gelukkig werd er snel een opvolger gevonden in Juan Galdos Carlos. Het vertrek van zanger Davy zorgde een jaartje later weer voor hevige kopzorgen. Maar als een geschenk uit de hemel kwamen ze ook ditmaal snel in contact met de ideale opvolger: Arthur Melchior Pagliarini

Met 2 nieuwe leden van Zuid-Amerikaanse origine aan boord en een mooie leeftijdsmix (tussen 27 en 50) besloot de band om zijn muzikale identiteit verder uit vlooien en nieuw materiaal te schrijven.

Van augustus 2019 tot februari 2020 nam de band hun 2e album “Visions” op: nieuwe nummers, jong bloed, andere studio en andere producer zorgen ervoor dat het geluid aanzienlijk sterker is dan voorheen.

De Heavy Metal snaar klinkt dit maal luider dan die van Progrock, al is die laatste niet weggewerkt. De mix is de eigenheid van de band geworden.

Concreteweb.be omschrijft het zo: Het is cheesy maar energieke, tijdloze (hoewel er zeker een ouderwetse sfeer is) en universeel klinkende Hard Rock / Heavy Metal met beukende drums, volle gitaren en cleane zang die, op de een of andere manier, een vrouwelijk tintje heeft. Het combineert elementen uit Eighties Speed en Heavy Metal, Europese Hard Rock en zelfs een vleugje progressieve AOR, zoals een hybride van Accept, Warlock, Saxon en Helloween.

In volle covid bracht Devil’s Bargain zijn “Visions “ uit, zonder het live te kunnen promoten. Over het algemeen is pers en publiek veel enthousiaster ditmaal met The Metal Mag als grote fan op kop: “You will head bang like mad, those guys know how to write good music” 98/100

Uiteindelijk brengt 2021 verlossing en kunnen de podiumplanken terug betreden worden met op het programma: Frietrock, Judasfest, Hams Geweld, Kid’s Place, Hell Diest,Devils Rock for an Angel, ...

Reviews

The Metal Mag - 98/100

“You will head bang like mad, those guys know how to write good music”

https://www.themetalmag.com/devils-bargain-visions-cd-digital-9th-may-2020-hardlife-promotion/?fbclid=IwAR2r8hnFG4H0eVH3nHHtNSasmV-GRXkav_DyHdJbd9lbL5m8auXil1MtvRc

Musika: "Liefhebbers van traditional heavy metal doen er wel goed aan om deze ‘Visions’ te checken. Headbangen, mee brullen en luchtgitaar spelen tijdens het beluisteren is absoluut niet verboden en zelfs sterk aangeraden"

Musiczine.net: 'Visions' is dan ook een schijf die iedere fan van het betere heavy metal zonder verpinken in huis kan nemen, want deze band bezorgt de heavy/power liefhebber een waar oorgasme"

North from northern: “If you are into melodic and quality heavy metal, check out this band, you won´t regret it

Belgian Metal Shredder: “If you enjoy old-school metal from the likes of Iron Maiden, Judas Priest & Helloween than you’ll find this album to be one hell of a bargain!”

Metal Temple: “Visions” is a good album. DEVIL’S BARGAIN has figured out how to make a statement that rings through in the current times. On top of that, it is musically appealing.

INFO & BOOKING

TIG consultancy

info@tigconsultancy.be

+32 499 62 63 31

https://www.facebook.com/TiGbookings/

MERCH

SHOP | METAL FUN SHOP AND MORE ...... (metal-fun-shop-and-more.com)

PROMOTION

Hardlife Promotion

mike@hardlifepromotion.nl

Foto’s
Video’s

Line-up
    Shows
    Gecreëerde kansen
    Contact

    Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.