Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om VI.BE platform ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

De Spoel – toen nog Tom S. & het Mooiste Orkest van de wereld – debuteerde in 2014 met de EP “Op een briefke”. Drie jaar later verscheen een volwaardige album; “Al wat goed is”; een nostalgische plaat over samen groot worden en het verlies van onschuld. En nu is er de EP "Trager leven", onze persoonlijkste verzameling nummers tot hiertoe. Een plaat over de ontnuchtering van volwassenheid, over aanvaarden en relativeren.

De Spoel is het collectief rond Tom Spoelders, dat samen arrangementen maakt ten dienste van Het Lied. Soms poppy, soms folky, altijd volks en nooit plat. Nederlandstalig, omdat in het Engels schrijven te moeilijk is en mensen – of ze nu willen of niet – beter luisteren als ze in hun eigen taal worden toegezongen. Nederpolka of Flandrienfolk volgens sommigen, het mooiste orkest van de wereld volgens Tom. Solo met enkel een gitaar, met volwaardige band of in kleine bezetting, maar altijd met Het Lied op de voorgrond.

Warm herkenbaar Nederlandstalig!

Bart Peeters:"Aangename naïviteit in de muziek, klinkt echt. Ik vind Troostwals bv eerlijker dan Fix You van Coldplay, het zit inhoudelijk in die hoek..." (over de EP "Op een briefke")

Gert Vanlerberghe (Luminous Dash): "Spoelders speelt niet zelden op subtiele, tedere en soms grappige wijze met de Nederlandse taal. (...) een geslaagd debuut vol warme kleinkunstmeezingers voor zondagmorgen bij de koffiekoeken, of voor in de wagen, om onderweg naar Planckendael luidkeels mee te zingen." (Over "Al wat goed is")

Foto’s
Video’s

Line-up
    Shows
    Gecreëerde kansen
    Contact

    Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.