Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om VI.BE platform ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

De Havilland ontstaat in 2015 uit de chemie tussen Nathalie Van den Meutter, één van de meest bijzondere stemmen van de nieuwe Belgische muziescène, en de songs van Rudolf Hecke (auteur, componist).

‘In love with a memory’ is de vijfde De Havilland single, hij wordt o.a. voorafgegaan door ‘Responsable’ en ‘You (little words)’. Singles die op Radio 1 en Radio 2 airplay genoten. Productie is in handen van Simon Casier (Zimmerman, Balthazar). De Havilland werkt aan een eerste EP waarvan de release voorzien is begin 2020.

De songs van De Havilland zijn surreële, melancholische kortverhalen met oog voor detail. Eigenzinnige melodielijnen, prachtige samenzang en bijzondere klanklandschappen verwelkomen je in een volstrekt eigen wereld. Spannend en verslavend.

In de zomer van 2018 staat De Havilland voor het eerst op een podium. Meteen stelden enkele belangrijke festivals hun affiche ter beschikking. Zo stond De Havilland o.a. op de acoustic stages van Dranouter en Suikerrock, op Maanrock en de Spiegeltent van de Gentse Feesten. De groep trad ook op als support van Dez Mona en The Antler King.

Live wordt Nathalie bijgestaan door gitarist Willem Heylen, backingzangeres en percussioniste Lotte De Peuter, een optocht aan bijzondere instrumenten (theremin, stylophone, harmonium, marching bassdrum, templebells en een stofzuiger). Het podium wordt omgevormd tot een gouden cocon waarin liquid psychedelic beelden worden geprojecteerd.

FRANK VANDER LINDEN (De Mens): ‘20% Leonard Cohen, 10% Bob Dylan, 10 % Dolly Parton (ja), 10 % Dead Can Dance en 10 % Lana Del Rey, en de resterende 40% is ook goed…De Havilland is zeker een waardevol project en verdient meer voorgrond.’

JIMMY DEWIT (Belpop Bonanza, Discobar Galaxy): 'Ik vind De Havilland prach-tig. Ik ben zwaar onder de indruk. Het is werkelijk ongelooflijk dat zoiets te weinig aandacht krijgt op de radio, fokking Bazart nog aan toe zeg.'

Concertagenda: http://www.rudolfhecke.be/optredens/?cat1=de-havilland

Facebook: www.facebook.com/dehavillandmusic

Instagram: @de_havilland_music / www.instagram.com/de_havilland_music

VI.BE: http://vi.be/dehavilland

Bandcamp: https://dehavillandmusic.bandcamp.com

Info & boeking: studiofactasy@telenet.be of +32 479 24 42 68 (Rudolf Hecke)

Foto’s
Video’s

Line-up
    Shows
    Gecreëerde kansen
    Contact

    Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.