Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om VI.BE platform ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

In het Universitair Psychiatrisch Centrum te Kortenberg spreken auteur/componist Rudolf Hecke en professor Dirk De Wachter voorjaar 2015 af om samen te werken aan wat Rudolf debuutroman Wondenland zal worden. In de wachtzaal vindt er nog een ontmoeting plaats. Nathalie Van den Meutter die stage loopt als psychologe wordt door Rudolf aangesproken. Het begin van een bijzondere samenwerking.

Rudolf heeft een berg songs geschreven en is op zoek naar de stem om ze leven in te blazen. De songs worden herwerkt en Nathalie op het lijf herschreven. Songschrijver en zangeres geven hun samenwerking een naam. De Havilland, naar de inmiddels 103 jarige actrice Olivia en naar de vliegtuigbouwer die bijdroeg aan de bevrijding van het fascisme. Het duo start een zoektocht naar geschikte muzikale compagnons en vinden Willem Heylen wiens dromerig inventief gitaarspel mee de sound boetseert en Lotte De Peuter, backing zangeres en fluitiste. Er wordt meteen opgenomen.

De single ‘Responsible’ getuigt nog volop van een muzikale zoektocht maar belandt alvast in de playlists van Radio 1 en Radio 2. De songs van Rudolf evolueren gestuurd door de ziel in Nathalie’s stem en worden voorgelegd aan producer Simon Cassier (Balthazar). Hij hoort heel wat potentie en onder zijn productionele vleugels worden er twee singles gereleaset ‘You’ en ‘No more tenderness . Rijke melancholische songs met de nadruk op melodie en de bijzondere stem van Nathalie. De band treedt ondertussen vaak op waarbij ook hun supports voor Dez Mona, The Antler King en Kommil Foo indruk maken. Ze staan op Maanrock, Gentse Feesten en de acoustic stages van Dranouter en Suikerrock. De muziek van De Havilland werkt ook bijzonder goed in combinatie met spoken word. De band start een tour met als wisselende gasten Dirk De Wachter, Elvis Peeters, Herman Brusselmans, Johan Braeckman, Delphine Lecompte, Annelies Verbeke.

Eind 2019 wil De Havilland de lat muzikaal nog hoger leggen en start de opnames van een eerste EP met als producer/arrangeur Koen Renders (Buurman, Spencer the Rover). Gloednieuwe songs en songs die al live werden getest worden in de weegschaal geworpen en vier ervan weerhouden. Release komt eraan in april 2020.

Info & boeking: studiofactasy@telenet.be

+32 479 24 42 68 (Rudolf Hecke)

Concertagenda: https://www.worldofdehavilland.com

Facebook: www.facebook.com/dehavillandmusic

Instagram: @de_havilland_music / www.instagram.com/de_havilland_music

VI.BE: http://vi.be/dehavilland

Foto’s
Video’s

Line-up
    Shows
    Gecreëerde kansen
    Contact

    Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.