VI.BE

Danièle Van Os

Danièle Van Os

Danièle Van Os is laureate van wedstrijden in binnen- en buitenland waar ze geprezen werd voor haar muzikaliteit, klankkleur en persoonlijke interpretatie.

  • Klassiek
  • Hedendaags klassiek
  • Solo

Bio

Danièle Van Os (°1987) studeerde gitaar aan het Lemmensinstituut Leuven, bij Godelieve Monden en bij Aram Van Ballaert. In 2007 behaalde ze voor haar Masterproef gitaar grote onderscheiding. In 2010 behaalde ze eveneens met grote onderscheiding de Master na Master in gitaar. Nadien verhuisde ze naar Wenen, waar ze tot juni 2013 het postgraduaat gitaar volgde aan de Universität für Musik und darstellende Kunst Wien bij Alexander Swete. Ze volgde verschillende masterclasses in binnen- en buitenland bij o.a. Konrad Ragossnig, Alvaro Pierri, Jorgos Panetsos, Carlo Marchione… Ze behaalde verschillende prijzen op wedstrijden waar ze geprezen werd voor haar muzikaliteit, klankkleuren en persoonlijke interpretatie: 2003: 2de prijs Axion Classics-wedstrijd (discipline gitaar) 2004: 1ste prijs Kiwanis-gitaarwedstrijd voor de jeugd in Aalst 2012: speciale prijs van de “Fundatia Romana de Chitara” op de internationale wedstrijd “Eduard Pamfil” in Bukarest 2013: laureate “Cultuurmarkt Vlaanderen 2013” 2014: halve finaliste Brussels International Guitar Competition Nicolas Alfonso 2014: laureate solistenwedstrijd JMO Antwerpen 2016: laureate “Cultuurmarkt Vlaanderen 2016” 2016: laureate Poppunt Klassiek 2018: laureate "Cultuurmarkt Vlaanderen 2018" 2018: 1ste prijs "Klassiek in De Ruchte" in Someren (NL) 2018: 3de prijs "Vught Klassiek" (NL)

In 2017-2018 gaf Danièle meerdere solorecitals in België en Nederland. Ze speelt ook regelmatig als soliste met orkest. Zo speelde ze concerti van Rodrigo, Castelnuovo-Tedesco, Vivaldi, Carulli, Warlock en Ponce. Naast solo, speelt Danièle ook regelmatig kamermuziek. Ze vormt een uniek duo met Anke Lauwers (piccolo en fluit), waar ze op zoek gaan naar originele werken voor piccolo en gitaar. In 2018 werd het duo geselecteerd voor een recital in Orlando tijdens de Flute Convention van de NFA in augustus 2018. Daarnaast speelt Danièle in gitaarduo met Robert Denies en speelt ze in verschillende bezettingen met fluit, gitaar, piano, cello, zang, blokfluit, gitaartrio en gitaarkwartet. Sinds 2013 is ze gitariste bij het Erasmusensemble.

In 2016 nam ze haar eerste solocd "Little Dreams" op met muziek van de barok tot de 20ste eeuw. Als leerkracht is ze verbonden aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Turnhout en Hagelandse Academie voor Muziek en Woord te Diest.

Afbeeldingen

Video’s

Groepsleden

 • Danièle Van Os

  • 37
  • Grobbendonk (BE)

  Gitaar

Shows

Contact

Je moet ingelogd zijn om Danièle Van Os te kunnen contacteren. Inloggen.