Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om VI.BE platform ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

De coverband No Excuse is ontstaan in maart 2015.

Wim

In een vroeger leven was Wim toetsenist in een aantal groepen, waar hij veel ervaring opdeed. Vele jaren later, klaar voor een nieuwe uitdaging, werd Wim meester van het drumstel. Het begin van een nieuw avontuur! Na een passage als drummer in een eerste band, is hij nu drijvende kracht achter een volledig nieuw project: No Excuse.

Sofie

Als kind volgde ze enkele jaren muziekschool en gitaarles. Toen ze een klein decennium geleden de basgitaar ontdekte bleek dat goed meegenomen om meteen uit de startblokken te schieten bij Froosent, de liveband met David Cantré. Een goede leerschool om daarna terecht te komen in haar echte habitat, de coverbands.She’s the bass, she’s the beat, she’s the rhythm, she’s the band – Paolo Nutini

Els

Volgens haar ouders had Els de zangmicrobe al vroeg te pakken. Als peuter bleek ze al gek op zingen! Pas in 2008 ging ze van start met een zangopleiding Jazz en lichte muziek aan de Gemeentelijke Muziekacademie te Heist-op-den-Berg. Na haar allereerste (akoestische) optreden in januari 2010 had ze de smaak helemaal te pakken. Zingen werd zo een belangrijk deel van haar leven. Door de jaren heen heeft Els zich ontpopt tot een zangeres die zich thuis voelt in een ruim gamma aan genres (pop, musical, jazz, big band, soul, country, enz.). In 2014 nam Els deel aan The Voice van Vlaanderen, waarbij Axelle Red haar coach werd. Een mooie leerschool die zeker van pas zal komen bij No Excuse.

Gert

Pas op de leeftijd van 20 ontdekte Gert de microfoon door toevallig met vrienden een karaoke binnen te stappen. Daar werd hij door een zangeres overhaald om het eens in haar live coverband te proberen. Dit nieuwe muzikale gezelschap – waar in het begin ook Tim Visterin (de vogel) de gitaar bespeelde – werd al snel z’n nieuwe biotoop. Gert werd meteen voor de leeuwen gegooid en stond bij z’n allereerste optreden al voor een vol marktplein… als openingsact! Sinds dan passeerde een hele reeks stijlen de revue, van chanson tot punk rock. Na een kleine rustpauze werd de microbe dan toch terug aangewakkerd toen Sofie (samen in een vorige band) hem voorstelde om samen opnieuw de planken te bestormen. En hij had “No Excuse” om dit niet te doen.

Bart

Al een aantal jaar gebeten door het gitaarvirus, is Bart er nog lang niet van genezen! Bart speelde in enkele coverbands, maar ook klassieke gitaar en akoestisch in verschillende ensembles. Door puur toeval is hij terug in contact gekomen met Wim, waarmee hij jaren geleden in andere band zat, en zo bij No Excuse terechtgekomen.

Francis

Als muzikale laatbloeier heeft Francis de gitaar pas ontdekt toen hij 18 werd. Van akoestische gitaar is hij doorgegroeid naar elektrische gitaar, maar hij is die eerste liefde nooit vergeten. Als fan van klassieke rock en blues speelde Francis in het Gentse met een aantal naamloze bands in de vroege jaren 90. Hij nam 15 jaar ritmegitaar en zang voor z’n rekening bij The Screaming Pilchards, waarmee hij elk jaar regelmatig optrad – met als hoogtepunten de Gentse Feesten en een optreden over de taalgrens op het Doudou-festival in Mons. Op zoek naar nieuwe muzikale lotgenoten vond hij begin 2015 zijn gading bij No Excuse!

Playlist

Onze playlist vind je terug op onze Facebook pagina

Foto’s
Video’s

Line-up
    Shows
    Gecreëerde kansen
    Contact

    Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.