Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om VI.BE platform ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

NL - Collieman mag dan geen dreadlocks of Jamaicaanse roots hebben, maar zijn stem, lyrics en muziek zouden je met gesloten ogen toch danig in de war sturen.

Op zijn 17de ontdekte Collieman, ofte Stefaan Colman, de ‘strummed guitars’, relaxte drumbeats en ‘dubby reverbs’ die de basis vormen van zowat elke reggaesong. Geïnspireerd door een reis naar Jamaica in 2010, waar Collieman logeerde bij de internationaal bekende band ‘The Congo’s, begon hij bij thuiskomst meteen te werken aan zijn eerste plaat ‘The Same Blood’, die in 2011 in de rekken kwam en ook in het buitenland ferm gesmaakt werd. Sindsdien staat Collieman bekend als dé stem van de Belgische Reggae. Hij deed vele shows met verschillende projecten, en deelde tal van Europese podia met gerenommeerde artiesten zoals Leroy ‘Heptones’ Sibbles, The Congo’s, Pura Vida en Asham Band. Tevens is hij als vast lid van de Hiphopformatie Uberdope ook buiten de reggaescene terug te vinden.

In 2013 trok Collieman zich een tijdje terug uit de muziek, om te focussen op zijn studies. Na een sabbat van 4 jaar is ‘The Collie’ in 2018 nu eindelijk terug met een nieuwe plaat ‘Jungle Code’, een kersverse band vol getalenteerde muzikanten, en is hij klaar om zijn nieuwe sound aan de wereld voor te stellen: een moderne en energieke kijk op klassieke roots reggae.

Kortom: Collieman is terug, en klaar om aan de verwachtingen te voldoen!

Foto’s
Video’s

Line-up
    Shows
    Gecreëerde kansen
    Contact

    Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.