Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om VI.BE platform ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

… een band met een slag aan …

Vijf veertigers met een gezamenlijk verleden tot in de pampertijd, een uitgeweken Bruggeling en een “jonkie” met een oude ziel. Muzikale ervaringen in rock, folk, bluegrass, country, klassiek en zelfs dance gecombineerd tot iets wat de band zelf omschrijft als Belgicana. Een band waarin zelfs het “jonkie” ondanks zijn 30 jaar al 15 jaar podiumervaring heeft. Dat, en meer, is Circo Maximo.

Circo Maximo begon als instrumentaal folk-duo in 2011. In 2020 staat er een band van zeven muzikanten die op het album “Bataklank” dat eind 2019 werd uitgebracht verder gaan dan die traditionals waarmee ze begonnen. De teksten zijn eigentijds, soms met een randje geschiedenis, én in het dialect waarin ze zich thuis voelen: het Zuid-Kempisch. Voeg dit samen met een eerder ongewone combinatie van instrumenten (denk: doedelzak – resonator of banjolele – stoofbuis… jawel…) en je komt tot een geheel dat niet enkel de pure folk-liefhebber kan smaken. In mei 2019 won Circo Maximo, tussen opnames van “Bataklank” door, het Utrechts Kleinkunst Festival in het Schiller Theater. Volgens de jury omwille van “hun aanstekelijke energie en de muziek die perfect past bij de teksten”. Voor de band was het een aparte ervaring: “Een zaal vol Nederlanders in hun beste Kempisch dialect ‘ge leeft mor ene kiejer’ horen zingen… het doet iets met een mens!”

Op 8 december 2019 bracht Circo Maximo “Bataklank” uit, hun eerste full album. De band werkt hiervoor verder op het elan van hun EP “Belle Gigue” uit 2017. Beide releases werden in eigen beheer opgenomen en de meeste nummers werden door de band zelf geproducet. “Bataklank” … De titel is een samenraapsel van woorden die aansluiten bij wat Circo Maximo is en doet. De hele bataklang, het hele zootje, omdat het telkens puzzelen is om elk instrument en elk bandlid een plaats te geven in een nummer. Omdat ze er telkens in slagen om de hele bataklang mee te krijgen tijdens hun livesets. Die sets zijn, door de evolutie van traditionele folk bij de start van de band tot aan dit album, een mix geworden die niet alleen bij een folk-publiek werkt. Dit bewees de band in mei 2019 nog door op een rockfestival te spelen en een week later het kleinkunstfestival in Utrecht te winnen. Klank omdat het doel is en blijft: het gebruiken van klanken om te komen tot nummers met een verhaal waar de band achter staat

Publiekslievelingen zijn ondertussen “Ik zal er zijn”, “New York” en “Belle Gigue” geworden. Het eerste nummer is dan een ode aan de vriendschap. “New York” vertelt over de overtocht met de Red Star Line naar het beloofde land. “Belle Gigue” is antwoord op het originele nummer van André Bialek uit de jaren ’70. Met “Ik Zal Er Zijn” en “Belle Gigue” raakte Circo Maximo in 2018 in de Snob Top 2000 van ondergewaardeerde liedjes in Nederland op respectievelijk plaats 100 en 114 tussen o.a. dEUS, Etta James en Sigur Ròs. Ook in 2019 haalde beide nummers nog te top 400 van de lijst.

Meer info: www.circomaximo.be

Foto’s
Video’s

Line-up
    Shows
    Gecreëerde kansen
    Contact

    Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.