VI.BE

Chris Thomson

Chris Thomson

Raised in the Scottish folk music, inspired by the Temple Bar vibes and indie pop-rock. Warm, personal, sometimes cheerful, sometimes intimate and touching.

  • Indie Pop
  • Singer-songwriter
  • Celtic Folk
  • Solo
 • Gent

Bio

Het verhaal van de wereld rondom ons. Zo beschrijft singer-songwriter Chris Thomson zijn nummers. Hij zingt over de kleine dingen, zoals zijn spelende kinderen in de tuin, en over de grotere thema's die ons 's nachts wakker houden. Warm, persoonlijk. Soms vrolijk, soms ingetogen en ontroerend.

Vooraleer Chris een singer-songwriter werd, vertoefde hij reeds heel wat jaren in de Keltische muziekwereld. Hij startte zijn muzikale carrière in 1997 als drummer in een Schotse Pipeband. Vele jaren gaf hij als drum sergeant drumles, schreef hij scores en trad hij met verschillende Pipebands op in kleine en grote zalen in België en het buitenland.

In 2012 schreef Chris de show 'The Dawning of The Day', waar hij pipemuziek, dans en folk samen bracht. Intussen leerde hij Bodhran spelen en greep hij steeds meer terug naar het instrument van zijn jeugd: de gitaar.

Het was met de toenmalige 'Clan Thomson Celtic Gathering' dat Chris de nadruk begon te leggen op gitaar en zang. Toen de Gathering ontbonden werd, besliste hij dan ook om solo verder te gaan.

Sinds 2020, tijdens de eerste corona lockdown, bliezen Chris en zijn broers hun jeugdband 'Two Square Feet' nieuw leven in. Intussen gaven ze samen 'Brothers in Arms', Keeping up appearances', 'Higher Forces' en 'The Bird' (release datum 12/11/2021) uit.

---

Enkele reviews:

Cultuurplatform Wondelgem (01/05/2022): Chris heeft een fantastische stem en weet het publiek enorm te boeien. Af en toe zaten we met de krop in de keel, hadden we kippenvel. Het is altijd fijn samenwerken met Chris. Een supertoffe man, rasartiest en fijn persoon

Jubileumfeest - Blaasveld (06/09/2021): Wij hebben enorm genoten van het optreden! Chris heeft niet alleen een prachtige stem die past bij de muziek die hij brengt, maar hij is ook een aangenaam persoon, die goed kan entertainen en zijn publiek perfect aanvoelt.

WAAWFest - Drongen (11/10/2020): Een echte aanrader! Het was geen evidente setting: kinderen & babbelaars. Dankzij de feeling van Chris Thomson maakte hij ons WaaWFest compleet met zijn warme stem en gitaar. Chris bracht alles zelf, is een heel aangename muzikant die houdt van spelen, en zijn repertoire aanpast aan het publiek. Hij krijgt alle sterren want is een ingetogen talent, zijn bescheidenheid siert hem en zijn talenten natuurlijk ook. Mooie stem, heel rustige en aangename persoon.

Open Kiosk - Veurne (17/07/2020): Alles prima verlopen, en het optreden vonden we van hoge kwaliteit! Een aanrader voor andere organisatoren.

Veerle P (13/10/2019): Dank je wel Chris om mijn feest gisteren in gang te steken. Ik genoot van elk moment, héérlijk om een stukje Ierland en Schotland in huis te hebben. Aangenaam verrast! ... Ik kijk er naar uit om je nog eens terug te kunnen horen/zien! Puik werk, dikke merci!

Sarah V (02/12/2019): De kwaliteit van het optreden was super en paste heel goed bij ons thema en de sfeer van onze avond: warm, gemoedelijk, persoonlijk, soms vrolijk en 'meezingbaar', soms intiem en ontroerend. Meerwaarde was zeker de woordjes uitleg bij de nummers. De reacties achteraf waren zeer positief!

Annie (14/12/2019): Gisteren een mooi optreden van Chris Thomson meegemaakt. Chris zingt de Ierse en Schotse folksongs met veel gevoel. Hij heeft een prachtige stem. Ik ga zeker nog terug gaan naar een optreden van hem.

(Bron: gigstarter.be)

Afbeeldingen

Video’s

Groepsleden

 • Chris Thomson (Kristof De Waegemaeker)

  • 48
  • Ghent (BE)

  Gitaar - Stem

Contact

Je moet ingelogd zijn om Chris Thomson te kunnen contacteren. Inloggen.