VI.BE

CandleBags

CandleBags

  • Poprock
  • Rock
  • Band

Bio

ENG:

No-nonsense rock with a peculiar and dirty side… Influenced by stoner rock, blues rock, new wave and sometimes even Eastern sounds.

During a concert you will be carried away by the voice of Inge, while Seppe takes you on a roller coaster ride on his guitar and Robson works the drums like it’s the last day on Earth. Behind the mixing table Wout provides the glue to combine all of this splendor into an human-experience we call CandleBags.

NED:

No-nonsense rock met een vreemd en vuil kantje komt het dichtst in de buurt. Maar je hoort er evengoed invloeden in uit de stonerrock, bluesrock, newwave en soms ook oosterse geluiden.

Tijdens een concert word je meegesleept door de stem van Inge, Seppe neemt je mee in zijn snijdend gitaar werk en Robson die energetisch drumt alsof dit de laatste dag van ons bestaan is. Hebben een betoverend effect op dat wat mens-zijn noemt. Wout staat als bandlid actief achter de mengtafel en is onlosmakelijk met het geheel verbonden. Hij zorgt voor de lijm tussen de muziek.

Awards

Winnaar Jonge Wolven 2018 (Gent)

Reviews:

“Candle Bags vernieuwt, zet je aan het denken en is gewoon heerlijk eigenzinnig. ‘AEIOU’ is nu uit”. https://www.maxazine.nl/2020/06/25/candle-bags-komt-met-nieuwe-single-aeiou/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

“Candlebags en Peuk: Vlaamse kwaliteit en veel talent bij Cultuurnacht Breda 2020. Het kost wat tijd, maar als je eenmaal er aan gewend bent, ontdek je dat het prachtig is.”:

https://3voor12.vpro.nl/lokaal/breda/artikelen/overzicht/2020/januari/200125-cultuurnacht-breda-peuk-candlebags-dame-rubah.html

"Dat de creatieve professional dezer dagen alle reden heeft om het hoofd te laten hangen, is geweten, maar Candle.Bags, de band van Inge Henrotay, Seppe Dausi en Robson Mangelschots besloot niet bij de pakken neer te gaan zitten en brouwde een duivels effectieve anti-depressie song in elkaar.

Aeiou klinkt een beetje als een indiaanse strijdkreet en zo zo klinkt ook de song. De band is het duidelijk beu om opgesloten te zitten in zijn bubbel. Na een intro waarop Henrotay met haar dwarsfluit hypnotiserende klanken laat weerklinken, gooien Dausi en Mangelschots botte tomahawks van gruizige gitaar en flikkerende cymbalen, pompende drums en bas.

Aeiou gaat over pure vrijheid en is tegelijk een soort van protestsong en een zelfgemaakt vrijheidslied waarbij de band zich niet hield aan de geijkte songstructuur. De band wilde zichzelf kunnen uitdrukken zonder zich aan regels te houden.". https://damusic.be/dossier/candlebags-aeiou-2091.html?fbclid=IwAR0Jca984Qs-5ofnuSDjE6a93bHsQF0jEav6F-4kjEkByVfAZbhpLQfVnEE

Facts

Vocals, crossflute, cymbals: Inge Henrotay

Drums, vocals, bass en synths : Robson Mangelschots

Guitar, vocals: Seppe Dausi

Sound and fx: Wout Rutten

Afbeeldingen

Video’s

Groepsleden

 • Seppe Dausi

  • 29
  • Hasselt (BE)

  Gitaar - Stem

 • Inge Henrotay

  • 34
  • Bilzen (BE)

  Blazer - Percussie - Stem

 • Robson Mangelschots

  • 31
  • Beringen (BE)

  Drum - Bas - Stem

Shows

Contact

Je moet ingelogd zijn om CandleBags te kunnen contacteren.