Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om VI.BE platform ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

ENG:

No-nonsense rock with a peculiar and dirty side… Influenced by stoner rock, blues rock, new wave and sometimes even Eastern sounds.

During a concert you will be carried away by the voice of Inge, while Seppe takes you on a roller coaster ride on his guitar and Robson works the drums like it’s the last day on Earth. Behind the mixing table Wout provides the glue to combine all of this splendor into an human-experience we call CandleBags.

NED:

No-nonsense rock met een vreemd en vuil kantje komt het dichtst in de buurt. Maar je hoort er evengoed invloeden in uit de stonerrock, bluesrock, newwave en soms ook oosterse geluiden.

Tijdens een concert word je meegesleept door de stem van Inge, Seppe neemt je mee in zijn snijdend gitaar werk en Robson die energetisch drumt alsof dit de laatste dag van ons bestaan is. Hebben een betoverend effect op dat wat mens-zijn noemt. Wout staat als bandlid actief achter de mengtafel en is onlosmakelijk met het geheel verbonden. Hij zorgt voor de lijm tussen de muziek.

Awards

Winnaar BOS showcase 2015

Geselecteerd en deelname Goud 2015

Geselecteerd en deelname 2017 Dvers Showcasefestival Sittard (NL)

Winnaar Jonge Wolven 2018 (Gent)

“Candle Bags vernieuwt, zet je aan het denken en is gewoon heerlijk eigenzinnig. ‘AEIOU’ is nu uit”. https://www.maxazine.nl/2020/06/25/candle-bags-komt-met-nieuwe-single-aeiou/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

“Candlebags en Peuk: Vlaamse kwaliteit en veel talent bij Cultuurnacht Breda 2020. Het kost wat tijd, maar als je eenmaal er aan gewend bent, ontdek je dat het prachtig is.”:

https://3voor12.vpro.nl/lokaal/breda/artikelen/overzicht/2020/januari/200125-cultuurnacht-breda-peuk-candlebags-dame-rubah.html

Reviews 2020 daMusic:

“Als je je hoofd laat hangen, doe dat dan alleen om je schoenen te bewonderen” stond er op het willekeurig getrokken inspiratiekaartje deze ochtend en dat past als het glazen muiltje uit Assepoes rond de voeten van Candle.Bags.

Dat de creatieve professional dezer dagen alle reden heeft om het hoofd te laten hangen, is geweten, maar Candle.Bags, de band van Inge Henrotay, Seppe Dausi en Robson Mangelschots besloot niet bij de pakken neer te gaan zitten en brouwde een duivels effectieve anti-depressie song in elkaar.

Aeiou klinkt een beetje als een indiaanse strijdkreet en zo zo klinkt ook de song. De band is het duidelijk beu om opgesloten te zitten in zijn bubbel. Na een intro waarop Henrotay met haar dwarsfluit hypnotiserende klanken laat weerklinken, gooien Dausi en Mangelschots botte tomahawks van gruizige gitaar en flikkerende cymbalen, pompende drums en bas.

Aeiou gaat over pure vrijheid en is tegelijk een soort van protestsong en een zelfgemaakt vrijheidslied waarbij de band zich niet hield aan de geijkte songstructuur. De band wilde zichzelf kunnen uitdrukken zonder zich aan regels te houden.

Gezongen wordt er amper in deze track, maar meezingen was sowieso geen optie. Dit is een track om je haren los te maken, je schoenen uit te schoppen en wild in het rond te gaan springen; het liefst nog in ontbloot bovenlijf. https://damusic.be/dossier/candlebags-aeiou-2091.html?fbclid=IwAR0Jca984Qs-5ofnuSDjE6a93bHsQF0jEav6F-4kjEkByVfAZbhpLQfVnEE

“Interview met Candle.Bags: "Alles is strakker, vettiger en grootser dan ooit, zonder in te boeten op gevoel en dynamiek." https://luminousdash.be/interview/candle-bags-2/?fbclid=IwAR27lHL4tvRnDIlze8qzeQoDU_XG4svkbfiUSe-tmAvhYHqqWMfmIN9rFtQ

"Nauwelijks veertien seconden en ik had ’m in mijn hart gesloten. De nieuwe Candlebags heet ‘Voyager’ en gaat over reizen en thuiskomen. Meteen ook de opvolger voor ‘Love Kills’. Mag ik stellen dat dit een unieke EP is? Het komt immers niet zo heel vaak voor dat ik overstag ga binnen de minuut. Het is garage, maar het is net zo goed gewoon goeie popmuziek. Het is soms even Polly Jean en dan weer Ellen Roswel of, waarom niet, Harriet Wheeler? De stem van Inge Hentoray graait alleszins naar je keel: https://www.badrepublic.be/music/2017/02/limburgse-candlebags-lanceren-hun-nieuwe-voyager-ep/"

"Candle Bags ligt in onze bovenste laatje door zijn oneindige zin voor creativiteit en originaliteit. Het Limburgse tweetal brengt rauwe, maar smaakvolle rock, punk en gekruid met wat grunge. Candle Bags bewijst nog maar eens dat ze een veelbelovende band zijn die op de loer staat om op het juiste moment ontdekt te worden.. We rekenen hen onder het potentieel van Triggerfinger,....",Luminous Dash - Bang! 2018 starts off with an amazing review by this gifted journalis: http://luminousdash.com/portfolio-items/candle-bags-fool-for-love/

"Ik had al vroeg Candle Bags gespot en was danig onder de indruk. Independent, eigen stijl en identiteit, en rustig op zoek naar erkenning binnen de Vlaamse scène. Het is een plezier om ze live bezig te zien, want alles spettert. Inge slaat in het rond op cymbalen en Dirk is letterlijk een duizendpoot: basdrum, gitaar, hi-hats, de snare, een pallet met pedalen en tal van andere verrassende lawaaimakers.Al bij al kan je ze niet onderbrengen bij de ene of de andere strekking of stijl. Het is no-nonsense rock met rare kantjes: http://luminousdash.com/portfolio-items/candle-bags/".

"Ciska van Mon-o-Phone, Myrthe van Astronaute, Inge van Candle.Bags, Dilys van Terms, Dienne van Lili Grace, Mati van GAUSS, Riet van... Riet en Jutta van Alison Jutta kropen allemaal in hun pen voor Vrouwendag. Wie zijn hun heldinnen? Ontdek het hier".https://damusic.be/dossier/vlaamse-vrouwelijke-muzikanten-over-hun-heldinnen-1821.html?fbclid=IwAR0h2P9CMmera6kfAGnAbeFypqZGsU5VwSZoNBDrZAtYrNdNDLvARbJC8XU

Facts

Founded in 2012

Vocals, crossflute, cymbals: Inge Henrotay

Drums, vocals, bass en synths : Robson Mangelschots

Guitar, vocals: Seppe Dausi

Sound and fx: Wout Rutten

first EP: Love kills (online stores)

second EP: Voyager (online stores)

Foto’s
Video’s

Line-up
    Shows
    Gecreëerde kansen
    Contact

    Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.