Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om VI.BE platform ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

ENG:

No-nonsense rock with a peculiar and dirty side… Influenced by stoner rock, blues rock, new wave and sometimes even Eastern sounds.

During a concert you will be carried away by the voice of Inge, while Seppe takes you on a roller coaster ride on his guitar and Robson works the drums like it’s the last day on Earth. Behind the mixing table Wout provides the glue to combine all of this splendor into an human-experience we call CandleBags.

NED:

No-nonsense rock met een vreemd en vuil kantje komt het dichtst in de buurt. Maar je hoort er evengoed invloeden in uit de stonerrock, bluesrock, newwave en soms ook oosterse geluiden.

Tijdens een concert word je meegesleept door de stem van Inge, Seppe neemt je mee in zijn snijdend gitaar werk en Robson die energetisch drumt alsof dit de laatste dag van ons bestaan is. Hebben een betoverend effect op dat wat mens-zijn noemt. Wout staat als bandlid actief achter de mengtafel en is onlosmakelijk met het geheel verbonden. Hij zorgt voor de lijm tussen de muziek.

Awards

Winnaar BOS showcase 2015

Geselecteerd en deelname Goud 2015

Geselecteerd en deelname 2017 Dvers Showcasefestival Sittard (NL)

Winnaar Jonge Wolven 2018 (Gent)

Reviews

“Interview met Candle.Bags: "Alles is strakker, vettiger en grootser dan ooit, zonder in te boeten op gevoel en dynamiek." https://luminousdash.be/interview/candle-bags-2/?fbclid=IwAR27lHL4tvRnDIlze8qzeQoDU_XG4svkbfiUSe-tmAvhYHqqWMfmIN9rFtQ

"Nauwelijks veertien seconden en ik had ’m in mijn hart gesloten. De nieuwe Candlebags heet ‘Voyager’ en gaat over reizen en thuiskomen. Meteen ook de opvolger voor ‘Love Kills’. Mag ik stellen dat dit een unieke EP is? Het komt immers niet zo heel vaak voor dat ik overstag ga binnen de minuut. Het is garage, maar het is net zo goed gewoon goeie popmuziek. Het is soms even Polly Jean en dan weer Ellen Roswel of, waarom niet, Harriet Wheeler? De stem van Inge Hentoray graait alleszins naar je keel: https://www.badrepublic.be/music/2017/02/limburgse-candlebags-lanceren-hun-nieuwe-voyager-ep/"

"Candle Bags ligt in onze bovenste laatje door zijn oneindige zin voor creativiteit en originaliteit. Het Limburgse tweetal brengt rauwe, maar smaakvolle rock, punk en gekruid met wat grunge. Candle Bags bewijst nog maar eens dat ze een veelbelovende band zijn die op de loer staat om op het juiste moment ontdekt te worden.. We rekenen hen onder het potentieel van Triggerfinger,....",Luminous Dash - Bang! 2018 starts off with an amazing review by this gifted journalis: http://luminousdash.com/portfolio-items/candle-bags-fool-for-love/

"Ik had al vroeg Candle Bags gespot en was danig onder de indruk. Independent, eigen stijl en identiteit, en rustig op zoek naar erkenning binnen de Vlaamse scène. Het is een plezier om ze live bezig te zien, want alles spettert. Inge slaat in het rond op cymbalen en Dirk is letterlijk een duizendpoot: basdrum, gitaar, hi-hats, de snare, een pallet met pedalen en tal van andere verrassende lawaaimakers.Al bij al kan je ze niet onderbrengen bij de ene of de andere strekking of stijl. Het is no-nonsense rock met rare kantjes: http://luminousdash.com/portfolio-items/candle-bags/".

"Ciska van Mon-o-Phone, Myrthe van Astronaute, Inge van Candle.Bags, Dilys van Terms, Dienne van Lili Grace, Mati van GAUSS, Riet van... Riet en Jutta van Alison Jutta kropen allemaal in hun pen voor Vrouwendag. Wie zijn hun heldinnen? Ontdek het hier".https://damusic.be/dossier/vlaamse-vrouwelijke-muzikanten-over-hun-heldinnen-1821.html?fbclid=IwAR0h2P9CMmera6kfAGnAbeFypqZGsU5VwSZoNBDrZAtYrNdNDLvARbJC8XU

Facts

Founded in 2012

Vocals, crossflute, cymbals: Inge Henrotay

Drums, vocals, bass en synths : Robson Mangelschots

Guitar, vocals: Seppe Dausi

Sound and fx: Wout Rutten

first EP: Love kills (online stores)

second EP: Voyager (online stores)

Foto’s
Video’s

Line-up
    Shows
    Gecreëerde kansen
    Contact

    Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.