VI.BE

Byron Bay

Byron Bay

Electronic folk-pop

  • Pop
  • Traditioneel
  • Electronica
  • Band

Bio

Het verhaal van Byron Bay begint in 2012. Frontman Tom Verstappen (22) laat een eerste keer van zich horen nadat zijn tijdloze nummer ‘God only knows’ als Vibe-plaat van de week airplay krijgt op Radio 1.

De vergelijkingen met Ben Howard, Fleet Foxes en Bon Iver steken voor het eerst de kop op maar Stappe blijft er rustig bij en besluit zijn songs te laten rijpen tot hij klaar is om een band rond zich te verzamelen.

Een jaar later is het zover. Dromerige folk-pop omhuld door een subtiel elektronisch aura, die zich prachtig ontvouwt in warme meerstemmige explosies.

Een formule die gesmaakt wordt! Byron Bay komt als finalist uit de bus van Humo’s Rock Rally 2014 én De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Er volgen uitnodigingen voor concerten op unieke locaties, van een oude abdij in Firenze tot het Openluchttheater Rivierenhof.

De band heeft de smaak te pakken en stort zich meteen op een volgende uitdaging: een DIY-tour door Spanje, gefinancierd door hun eigen fans via crowdfunding. Lees hier het persbericht!

Alle ervaringen en feedback worden meteen omgezet in praktijk. Met Reinhard Vanbergen (Das Pop, The Happy) achter de knoppen wordt de eerste single God Only Knows opgenomen, die wordt opgepikt door Studio Brussel en MNM!

Een catchy folk-pop sound is de fundering, hun meerstemmigheid is het cement in het huis van architect Tom Verstappen. Laat u gerust meevoeren naar zijn luchtkastelen, alwaar het fijner toeven is dan in dit ondermaanse tranendal!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

“Wat een heerlijke samenzang bij Byron Bay! Harmonie, frasering, timing, melodie en dat net op het moment dat wij dachten de fleetfoxibilisering van de pop achter de rug te hebben.”

>>> Humo, review halve finale Humo’s Rock Rally 2014

“Ik vond het puur, en hoorde vooral een song die bleef plakken. Je kiest zoiets op het gevoel.”

>>> Isolde Lasoen over ‘Goldfish’, het nummer dat ze selecteerde voor De Nieuwe Lichting 2014

“Geen top 3 notering in Humo’s Rock Rally? Dan moet het niveau wel héél hoog zijn geweest.”

>>> 3 voor 12, review Ik Zie U Graag Festival, Breda (NL)

"Song en clip passen bij de herfst zoals het oeuvre van The Beach Boys bij de zomer. God only knows waar dat gaat eindigen."

>>> Humo over eerste single 'God Only Knows'

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Afbeeldingen

Video’s

Groepsleden

 • Tom Verstappen

  • 32
  • Diepenbeek (BE)

  Elektronica, Gitaar, Toetsen, Stem

Shows

Contact

Je moet ingelogd zijn om Byron Bay te kunnen contacteren. Inloggen.