Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om VI.BE platform ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

Butsenzeller is het buitenaardse alter ego van Geert 'Bootsie' Budts. Deze Antwerpse veteraan overleeft al jaren trends en hypes, als drummer (zie o.a DAAU, Traktor, Dóttir Slonza, Kapitein Winokio, A Clean Kitchen Is A Happy Kitchen, ….) én als deejay, producer, multi instrumentalist, remixer (o.a Koala, Helmut Lotti, Halve Neuro,....) én zelfs zanger. Meer dan 30 platen doorheen de jaren bevatten wel geluiden of beats van zijn hand, en dat zal zo nog wel even doorgaan, tot spijt van wie het benijdt.

Voor z'n 50 lentes werd er een nieuwe ep "Half A Century" op de nietsvermoedende mensheid losgelaten. Uitgebracht op split cassette met Hersencellen's Spaarplan waar Butsenzeller ook verantwoordelijk is voor de voortgebrachte geluiden.

De solo catalogus telt verder een zestal releases op o.a Wharf Records, Kinky Star, het Engelse Jezus Factory én in eigen beheer, waarvan "Natt" uit 2008 met gastbijdragen van o.a Simon Lenski (Daau, Laïs,...) Dieter Sermeus (The Go Find) Andrew Claes (STUFF, Brzzvll, Internal Sun) én een rits anderen, het meeste aandacht kreeg in de pers en op de radio. Maar ook het full album "Seqs & Drums & Rockin' Synths" kon op nationale en internationale bijval rekenen.

Staat sinds z'n rockrally deelname in 2010 ook bekend als "het gemuilkorfde heerschap, met de losse handjes". (dixit Humo)

Z'n elektronica is weerbarstig, eclectisch en even anarchistisch als z'n karakter. Als deejay kan hij dezelfde kant op gaan of de crowdpleaser uithangen door diep in z'n vinylcollectie te duiken en dansbare pareltjes op te vissen uit genres als electro, rock, exotica, world, breakbeats, funk, disco en andere geinige grooves.

namedroppings: AB, Recyclart, Café Central, ...Brussel; Petrol/Superdiesel/Piaf, De Roma, Trix, Scheld'apen, OLT Rivierenhof, Café Capital, Kavka, De Studio, Het Bos.......Antwerpen én festivals als Pukkelpop, Polépolé, Gentse Feesten, Manifiesta, Elektrik Picknick, Time Festival, Rock Olmen, Breakbaar, No Vip, Guerillaland, etc........om van de scouts en chirofuiven, vernissages, trouwfeesten en begrafenissen nog maar te zwijgen.

Homepage: http://butsenzeller.wix.com

Downloads: http://butsenzeller.bandcamp.com

vinyls & shirts: http://www.jezusfactory.com

speciale tracks én remixes: http://www.soundcloud.com/butsenzeller

Dj-sets: http://www.mixcloud.com/butsenzeller

en liken die shit op facebook natuurlijk !

Persquotes:

----------------

"Wat is Bootsie Butsenzeller? Een muzikant en DJ. Daar houden alle aanknopingspunten op. Bootsie is zo'n stoomtrein van muzikale duizendpotigheid, X-factor en karakter, dat je de man in levende wijze moet aan het werk zien om hem te begrijpen. Bootsie is niet zomaar een muzikant, maar een hyperkinetische teleportatie naar een hard dansbaar universum." (Manifiesta)

"Indietronica door de Antwerpse neef van Animal". (Humo)

"Eigenwijs, tegendraads en boeiend" (oor) "

"Someone doing to dancemusic what The Sex Pistols did to rock'n'roll" (Dancing About Architecture - UK)

"Geile plaat vol knipogen en vetter dan Chemical Brothers" (Jeroen Olyslaegers)

De meeste tracks van "Natt" klinken als heuse composities, al geeft hij af en toe toch nog toe aan de neiging z'n muzikale vlees aan een stel uitgehongerde piranha samplers te voeren." (Rifraf)

"Prentetieloos en met een hart voor elektronica (...) een alternatief elektro indie plaatje dat harder schreeuwt als het sterkste van Styrofoam (...) Een plaat waar Morr al jaren naar uitkijkt als niet het Utrechtse Wharf ermee was gaan lopen" (Cutting Edge)

"Een album boordevol ambient-pop, broken beats en digitale hardcore met jazzy ondertonen" (Soundslike.be)

"Butsenzeller een alter ego van Daau drummer Boots, waarmee hij alle richtingen van zijn elektronisch universum uitslaat: van zachte folktronica over elektropop tot harde dance beats. Hij krijgt daarbij de hulp van heel wat schoon volk: Simon Lenski van DAAU, Dieter Sermeus van The Go Find… Boeiende plaat!" (Cucamonga.be)

"Elke Song is anders geprogrammeerd en dat maakt de hele plaat een ware muziekontdekking" (Stage Magazine)

"Dissonant en toch lekker" (File Under)

"Vroeger werk was bijhoorlijk freeform, maar op 'natt' gaat Butsenzeller volledig voor de song" (Gonzo Circus)

"Sommige songs op Natt, zorgen voor behoorlijk wat kippenvel" (Kinky Star radio)

"De plaat is al even eclectisch als z'n stilaan legendarische dj-sets" (radio centraal)

"Tijdens z'n dj-sets is het uitkijken naar z'n legendarische remix van Kylie Minogues 'can't get you out of my head'. " (De Morgen)

Foto’s
Video’s

Line-up
    Shows
    Gecreëerde kansen
    Contact

    Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.