Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om VI.BE platform ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

Bun werd opgericht in januari 2020 en is het soloproject van songwriter en muzikant Brecht Vanvyaene, ook bekend als gitarist bij Miava. Zijn muziek katapulteert je naar de gouden jaren van de Britpop, maar neemt je af en toe ook mee naar de States met nummers die naar americana neigen.

Live kan hij rekenen op de ondersteuning van Jelle Reynaert (Miava, Darqo) op gitaar, Jasper Govaerts (The Heavy Crown) op bas en Stan Van Acker (Millbrooks, The Heavy Crown) op de drums.

Verwacht je aan een energieke set waarbij je automatisch mee beweegt met je voeten en de neiging krijgt om volop mee te zingen.

 • Luminous Dash: Bun bewijst met deze single dat hij echt aanstekelijke nummers kan schrijven. Want dit is al de derde single die in ons hoofd blijft hangen. We noemen het Britpop, maar dat wil vooral zeggen dat Bun een internationaal geluid heeft waar hij zeker mee over de grenzen kan geraken. Uitkijken dus naar de debuutplaat van deze topper.
 • daMusic: Zes singles leverde dat al op en heel vaak vergelijkingen met Oasis. Wie de stem van VanVyaene hoort, kan inderdaad niet om die Britpopband heen, maar wij horen er ook iets is van Richard Ashcroft (The Verve). Kon slechter dus en daarom voelt het zo onwezenlijk dat deze jongeman nog niet meer bekend is. Met zijn nieuwste single Far From Home bevestigt hij alleszins zijn talent voor het schrijven van goede nummers.

 • Glamglare: BUN produces, reminiscent of Oasis’ swagger and Foo Fighters’ energy and drive. The irresistibly catchy “So Far From Home” is a refreshing take on 90s indie rock and our Song Pick of the Day

 • Keep Walking Music: Bun released this beautiful music video for his new single ‘Around the corner’. Available now, the new record showcases an infectiously catchy top-line that not only demands your attention, but will have you singing along in no time. For us, it’s an interesting track that just gets more and more interesting as you listen to it. Definitely check it out for yourself and let us know what you think.
 • Dansende Beren: Brecht liet ons weten dat het liedje over een leeg, verdoofd gevoel gaat na een vakantie ver van thuis. Als “So Far From Home” opent met een weemoedige gitaarklank, begrijpen we de vibe direct. Ook wij missen het vrije vakantiegevoel, of het vakantiegevoel van een weekendje op een festival. Ook de emotionele manier waarop hij zingt, draagt bij aan de sfeer van het nummer. De emotionele climax komt echter aan het einde van het nummer wanneer het nummer nog een laatste keer openscheurt met zweverige gitaren en een geladen, bijna trieste stem.
 • Luminous Dash: Wel, we schreven het al. Around The Corner is iets wat de Gallaghers gewoon vergaten op te nemen. Vlammende gitaren, jouw moeder die “Zet dat lawaai af!” schreeuwt, pure, razende opwinding. Er is niks mis met het verleden. Ook niet met het heden, getuige BUN en deze moordsingle.
 • The Girls at the Rock Show: If you miss the days of Britpop... Around The Corner is the song for you!
Foto’s
Video’s

Line-up
  Shows
  Gecreëerde kansen
  Contact

  Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.