Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om VI.BE platform ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

BOUNCE Big Band alias BBB kende z'n oprichting in februari 2015. Dit gebeurde door 2 jonge vrienden Mathias Herinckx (22) en Kevin Mertens (26) die na vele ervaringen bij hafabra's, coverbands, streetbands,... eindelijk hun meest geliefde muziek wilden spelen, nl. Big Band. Na lang brainstormen naar dé perfecte naam kwam er BBB. Inspiratie hiervoor werd gevonden bij het nummer BOUNCE van Frank Deruytter's OTO-Machine.

BBB bestaat uit een mix van zeer ervaren bigband-muzikanten en jonge enthousiaste muzikanten met allebei een grote passie voor de Big Band -muziek/stijl.Ondertussen is BBB uitgegroeid tot een zeer hechte kameradengroep met wekelijks een complete bezetting op de repetitie (zonder uitzondering)! Daarnaast druipt het enthousiasme van elke muzikant waardoor het niet enkel een "luister"-Big Band is. Om BBB in goede muzikale banen te leiden wordt er beroep gedaan op Geert Vercauteren, naast dirigent ook trombonist bij meerdere professionele toporkesten!

BBB kende in 2015 een fantastisch debuutjaar want na enkele maanden behaalde ze al een tweede plaats op de Big Band wedstrijd van de Gentse Feesten met meteen een eervolle vermelding van de jury!

BBB wil zich onderscheiden van andere big bands, zo trachten ze steeds in te gaan op de vraag van organisaties/boekers, dit door verschillende formules aan te bieden: - BOUNCE Small Band: de meest gezellige Jazz Combo mét enkele blazers erbij, ideaal bij kunstvernissages, recepties,... met een bezetting van Drum, Gitaar, Basgitaar, Piano + Trompet/Trombone/Saxofoon. - BOUNCE Street Band: de mobiele street-/dixielandband, uitermate geschikt voor kermissen, braderieën jaar-, avond-, kerst-of wintermarkten,... met een bezetting van een Trommelaar, Banjo, Trompet, Trombone, Saxofoon en Sousafoon. - BOUNCE BIG BAND: een 20-koppige big band die zowel de typische traditionele als de modernere Big Bandstukken brengen. BBB dient vaak als heus "balorkest" dat hedendaagse muziek brengt in een swingend big band jasje of als "party-/cover- big band" met heuse dans-, meezing-medleys! Ideaal voor elk evenement, zowel familiefeesten, bedrijfsfeesten, festivals, kermissen,...

Kortom alles in en rond BOUNCE Big Band houdt een nieuwe en unieke formule in, die elke muziekkenner en -liefhebber weet te bekoren, op ieder evenement in eender welke bezetting!

Voor info en boekingen: info@bouncebigband.be

Foto’s
Video’s

Line-up
    Shows
    Gecreëerde kansen
    Contact

    Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.