Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om VI.BE platform ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

BEUK speelt energieke harde rock. Op Willy Radio en Alcatraz Festival 2022 presenteerde het trio 'Woord voor Woord'. Dat is de eerste single van een nieuwe EP met producer Ace Zec (Cobra The Impaler, Spoil Engine, King Hiss).

BEUK koppelt harde rock 'n roll aan recht-voor-de-raapse Nederlandse teksten. Zanger-bassist Roel Jacobus, gitarist Meyke Demey en drummer Laurent De Moor vormen sinds 2014 een hecht powertrio. "Jullie klinken als De Mens en Kreuners, maar dan harder" - Sofie Engelen (Willy Radio).

BEUK speelde sinds 2014 méér dan 200 concerten, o.m. Alcatraz Festival, AB Brussel, Campo Solar, 013 Tilburg (NL). Voorprogramma's van Phil Campbell (Motörhead), The Kids, Dog Eat Dog, Godfathers, Channel Zero etc. Meer dan 20 concerten vonden plaats in Engeland, waar BEUK een plaats verwierf in de broeiende undergroundscene van Londen. De band kreeg er airplay en werd in 2017 genomineerd voor de MIA van 'Best International Band' van Hard Rock Hell Radio Network. "Who cares about the language if it rocks? BEUK is for Belgium what Rammstein is for Germany!" Steve Monk (Radio Ashford)

Nieuwe EP in herfst 2022

In augustus 2022 presenteerde BEUK op Radio Willy en Alcatraz Festival 'Woord voor Woord'. Dit is de eerste single uit een nieuwe EP met producer Ace Zec (Customs, Cobra The Impaler, Spoil Engine). In de herfst start de EP release tour in Cart & Horses Londen (22/10) en via Elpee Deinze (28/10), The Pits Kortrijk (4/11), Charlatan Gent (9/11) en Kid's Kaffee Antwerpen (12/11) naar De Kelk Brugge (18 en 19/11).

Discografie

 • 2021: album 'Beuker' (Parsifal Record Label) in Cardiff (Wales) opgenomen en gemixt door de Britse topproducer Romesh Dodangoda (Motörhead, Bring Me The Horizon).
 • 2021: rockversie van het officiële volkslied van Brugge "'k En Brugge in m'n herte" op vraag van Krant van West-Vlaanderen
 • 2019: EP 'Dynamiet' (Parsifal Record Label) met producer Ace Zec
 • 2017: album 'Strak Plan' (eigen beheer)
 • 2015: demo-album 'Live in De Verlichte Geest' (eigen beheer)

Awards

 • 2022: finalist Alcatraz Bash
 • 2019: "Strafste Band van het Moment" drie jaarlijkse prijs Cultuurcentrum Brugge
 • 2017: finalist 'Best International Band' MIA's Hard Rock Hell Radio Network
 • 2014: winnaar Stage Rally MC Free Riders

Stemmen uit de pers

"The Scene ontmoet Volbeat en dát volledig in het Nederlands. Een parel tussen de Vlaamse metalen." (Luminous Dash over 'Station Dementia')

"Dynamiet is een fijn plaatje boordevol snedige (hard)rock en klinkt als een klok, niet in het minst dankzij het uitstekende werk van producer Ace Zec. Nederlandstalig én goed? BEUK, geen twijfel mogelijk. Score: 9/10." Wim Vander Haegen, Rocktribune

"Voor BEUK is het Nederlands - net als bij Heidevolk en Heideroosjes - geen hinderpaal om al eens over de grenzen te gaan spelen. Het Vlaamse trio staat geregeld in de UK op een podium. Met de nieuwe EP zal dat nog een stuk vlotter kunnen want het vele toeren en spelen heeft wat opgeleverd: Dynamiet klinkt een heel stuk dynamischer dan zijn voorganger Strak Plan. Ook als songschrijvers is de band zowel inhoudelijk als muzikaal sterk gegroeid." Filip Van der Linden, Rockportaal.nl

"Op de EP Dynamiet zet BEUK een grote stap vooruit. De teksten zijn nog steeds leuk en gevat en de energie van de liveshows voel je nu ook in het studiomateriaal. Deze BEUK is een blijver. Pluspunten: een superproductie die bewijst dat heel dynamische hardrock ook in het Nederlands kan." Score: 82/100." Voorzitter, Metalfans.be

Contact

www.facebook.com/beukband

www.youtube.com/beukband

Webshop: https://beuk.bigcartel.com.

beukband@gmail.com, +32 (0) 499 593 571.

Foto’s
Video’s

Line-up
  Shows
  Gecreëerde kansen
  Contact

  Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.