Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om VI.BE platform ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

(Nederlands onderaan)

Bernie the Trader are 4 musicians meeting each other in Leuven, Antwerp and Heist-op-den-Berg. A rhythm section with Lies Merckx on electric bass and Fred Guldentops on drums, working on grooves and tunes in their basement for several years. In a new 2018 cast with Douglas Jillings on guitar and Kennan Stanley-Bey on tenorsax. Own compositions alternated with "Scofield" like covers.

Bernie the trader zijn 4 muzikanten die elkaar tegen het lijf liepen in Leuven, Antwerpen en Heist-op-Den-Berg. Een ritmesectie met bas (Lies Merckx) en drums (Fred Guldentops), die al verschillende jaren in hun kelder aan eigen nummers aan het sleutelen waren. Na het vertrek van saxofonist Artur Medvedev naar Rusland in 2018, in een nieuwe bezetting met Kennan Stanley-Bey op tenorsax en Douglas Jillings op gitaar. Met Canadese en US roots zowaar een internationaal gezelschap.

Over de nummers:

- Final Effort Blues: een ultieme poging om een nummer in een blues vorm te schrijven, eindigde in latin muziek.

- Steamtrain: geïnspireerd op 'les trains des 3 Vallées' in Vierves-sur-Viroin. Een stoomtrein die hakkelt, traag op gang komt, versnelt, terug uitbolt, probeert met veel geluid te remmen, ... het reisritme per stoomtrein.

- Want ik wil nog iets vertellen: een ballade als slaapliedje voor een meisje dat alles verzint om de tijd nog wat te rekken. "Ik zoek mijn knuffel nog", "Ik heb mijn tanden nog niet gepoetst", "Ik wil nog 1 ding vertellen". Zeemzoeterig, maar ook op den duur ook wat nerveus. Inspiratie voor het stuk was de prachtige ballade van Pat Metheny "James" (die waarschijnlijk over iets anders gaat)

- Horor Vacui: "schrik van de leegte", bij het schrijven van nummers is een vaak terugkerende kwaal dat er veel noten op een blad komen te staan. Horror Vacui laat plaats voor de leegte.

Foto’s
Video’s

Line-up
    Shows
    Gecreëerde kansen
    Contact

    Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.