Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om VI.BE platform ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

Bel-Air zijn drie jongelingen uit het niemandsland tussen Brussel en Oost-Vlaanderen: Opwijk-Asse-Zellik. Ze zijn verenigd door het gezamenlijk de trein nemen naar school in Brussel via de levensader die de NMBS zo vriendelijk voorzag in de streek. Toch kwamen ze elkaar daar niet tegen: zanger/gitarist Anton ontmoette de andere leden afzonderlijk op lokale feestgelegenheden. De bezegeling kwam er echter wel op de trein!

Bel-Air ging een aantal jaar, onder verschillende formaties, als ‘Elnett’ door het leven. Omdat ze het daardoor aan de stok kregen met L’Oréal besloot het drietal na een groepsuitstap naar Parijs zichzelf de naam Bel-Air toe te meten. Niet naar de ‘Fresh Prince’ zoals het zo vaak op haar bord krijgt, wél naar het metrostation in Parijs, de verwijzing naar België, een liedje van de band Phoenix en het impliciet ijveren voor schonere lucht.

Leden Van Bel-Air zijn Rik Vonckx, Mien Heyvaert en Anton De Wolf. Rik Vonckx, kunstschilder, volgt momenteel een opleiding aan het KASK in Gent. Hij speelt basgitaar en is het jongste veulen van de groep. Achter de drums zit Mien Heyvaert. De rest van de band is uitgesproken trots op hun drumster. Niet voor niks is ze naast de lijm van de groep ook het prijsbeest! Na oorspronkelijk klassiek slagwerk gestudeerd te hebben, strooit ze gul muzikale wijsheden over de anderen. Duivel-doet-al, Anton De Wolf wil van alles wat en zit vaak overal. Zingen doet hij bij gebrek aan beter - maar inmiddels vol overgave - voor gitaar spelen heeft hij wel actief gekozen. Als songsmid bedenkt hij ook af en toe eens een liedje.

Bel-Air speelt graag zo veel mogelijk en heeft als doel de wereld te zien door de ogen van de plaatselijke café’s. Ze laten zich inspireren door ronkende namen als Joy Division, Paul Weller, The Stone Roses, Oasis, The Libertines of The Smiths maar evenzeer door ‘kleinere’ helden zoals Parcels of Kakkmaddafakka.

Als doel staat met stip op één: een leuke avond bezorgen aan al wie de moeite neemt te komen luisteren. Oh ja, ze bijten (gelukkig nog) niet, ga dus maar eens een praatje slaan als je hen ergens tegenkomt!

x, Bel-Air.

_____________________________________________________________________________________

"Woehoe amai ik vond het echt super cool gedaan!" ~ XL-Air Radio Ritcs Brussel

"Bel-Air ondervond geen moeite de zaal mee te krijgen met een vol geluid en imponerende stage presence." ~ De Moeial

_____________________________________________________________________________________

Geselecteerd voor Humo's Rock Rally 2020

Winnaar jury- en publieksprijs Hestival Concours 2019

Winnaar jury- en publieksprijs Sound of Sprouts 2019

Foto’s
Video’s

Line-up
    Shows
    Gecreëerde kansen
    Contact

    Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.