VI.BE

Bel-Air

Bel-Air

Bel-Air is an uplifting band with a common love for the Belgian Railway Company.

  • Britpop
  • Indie
  • The Best Band in The World
  • Band

Bio

Bel-Air zijn drie jongelingen uit het niemandsland tussen Brussel en Oost-Vlaanderen: Opwijk-Asse-Zellik. Ze zijn verenigd door het gezamenlijk de trein nemen naar school in Brussel via de levensader die de NMBS zo vriendelijk voorzag in de streek. Toch kwamen ze elkaar daar niet tegen: zanger/gitarist Anton ontmoette de andere leden afzonderlijk op lokale feestgelegenheden. De bezegeling kwam er echter wel op de trein!

Bel-Air ging een aantal jaar, onder verschillende formaties, als ‘Elnett’ door het leven. Omdat ze het daardoor aan de stok kregen met L’Ore?al besloot het drietal na een groepsuitstap naar Parijs zichzelf de naam Bel-Air toe te meten. Niet naar de ‘Fresh Prince’ zoals het zo vaak op haar bord krijgt, we?l naar het metrostation in Parijs, de verwijzing naar Belgie?, een liedje van de band Phoenix en het impliciet ijveren voor schonere lucht.

Leden Van Bel-Air zijn Rik Vonckx, Mien Heyvaert en Anton De Wolf. Rik Vonckx, kunstschilder, volgt momenteel een opleiding aan het KASK in Gent. Hij speelt basgitaar en is het jongste veulen van de groep. Achter de drums zit Mien Heyvaert. De rest van de band is uitgesproken trots op hun drumster. Niet voor niks is ze naast de lijm van de groep ook het prijsbeest! Na oorspronkelijk klassiek slagwerk gestudeerd te hebben, strooit ze gul muzikale wijsheden over de anderen. Duivel-doet-al, Anton De Wolf wil van alles wat en zit vaak overal. Zingen doet hij bij gebrek aan beter - maar inmiddels vol overgave - voor gitaar spelen heeft hij wel actief gekozen. Als songsmid bedenkt hij ook af en toe eens een liedje.

Ze laten zich inspireren door ronkende namen als Joy Division, Paul Weller, The Stone Roses, Oasis, The Libertines of The Smiths maar evenzeer door ‘kleinere’ helden zoals Parcels of Kakkmaddafakka.

Peace, love and rock and roll

x, Bel-Air.

_____________________________________________________________________________________

"Woehoe amai ik vond het echt super cool gedaan!" ~ XL-Air Radio Ritcs Brussel

"Bel-Air ondervond geen moeite de zaal mee te krijgen met een vol geluid en imponerende stage presence." ~ De Moeial

"Bel-Air was een trio dat opwinding veroorzaakte, iets wat ons tot dan toe nog niet veel gegund was geweest. Je kon het al zien aan de manier waarop de drumster achter haar drumstel ging zitten: wijdbeens (...) blik geconcentreerd op een onbestemd punt in de verte. De zanger zag eruit als Lux Interior van The Cramps met het kapsel van The Jesus and Mary Chain, en droop van het charisma. De bassist deed wat bassisten horen te doen: de zaak bij elkaar houden. Tot zover het uitstekende nieuws. Zingen kon de zanger veel minder - het was meer een soort gebalk dat hij produceerde (...)" ~ HUMO over voorronde van HUMO's Rock Rally 2020.

_____________________________________________________________________________________

Geselecteerd voor Humo's Rock Rally 2020

Winnaar jury- en publieksprijs Hestival Concours 2019

Winnaar jury- en publieksprijs Sound of Sprouts 2019

Afbeeldingen

Video’s

Groepsleden

 • Anton

  • 29
  • Leuven (BE)

  Gitaar - Stem

 • Mien

  • 27
  • Opwijk (BE)

  Drum - Stem

 • Rik

  • 26
  • Asse (BE)

  Bas

Shows

Contact

Je moet ingelogd zijn om Bel-Air te kunnen contacteren. Inloggen.