VI.BE

Attic Fever

Attic Fever

Attic Fever is een akoestische coverband die een mooie mix brengt van gekende en minder gekende nummers van de 60's tot nu.

  • Pop
  • Coverband
  • Band

Bio

Dirk (gitaar en vocals), Marnix (bass en vocals) en Lies (vocals) leerden elkaar kennen in 2013 bij de formatie van de band Picaroo. In 2017 vervoegde Kim (gitaar) de band en veranderde de naam naar Attic Fever, refererend naar de zolderkamer waar hun repetities plaatsvonden. In 2021 kwam Kurt erbij als percussionist.

Attic Fever is een akoestische coverband. Het verschil in leeftijd bij de bandleden zorgt voor een goede mix aan nummers van vroeger en nu. De band werkt momenteel ook aan eigen nummers.

Individuele biografieën:

Dirk (gitaar en vocals) speelt reeds 52 jaar gitaar. Verschillende formaties en bands doorheen die periode staan ook voor heel wat verschillende genres, gaande van pop en lichte jazz naar hardere en melodische rock. Een vijftal jaar geleden borg Dirk de elektrische gitaar op en zette een akoestische periode in. Om andere horizonten te verkennen maakt Dirk sinds enkele jaren deel uit van Paramour, een Wetters popkoor.

Marnix (bass en vocals) startte eind de jaren 60 met gitaarspelen en was mede oprichter van de Gentse hardrockband Ostrogoth begin de jaren 80. Hij trad er onder meer mee op tijdens het eerste Pukkelpopfestival in 1985 te Leopoldsburg. Vijf LP's/CD's) en een concertleven later koos hij enkele jaren geleden - net als Dirk - voor het meer rustige, akoestische genre.

Lies (vocals) volgde haar eerste zangles toen ze 9 jaar was. In haar loopbaan als (hobby)zangeres zong ze in verschillende formaties tot ze Dirk en Marnix leerde kennen. Ze schrijft teksten voor de eigen nummers van de band.

Kim (gitaar) speelt sinds zijn 10e gitaar. Hij is klassiek geschoold en speelde reeds in diverse gitaarorkesten. Momenteel is hij actief bij Attic Fever en in GoDe (Gitaarorkest Deinze).

Kurt (percussie) trok als jong volwassene naar de academie en studeerde er klassieke gitaar. Na een korte pauze nam hij de muzikale draad terug op en zocht hij het podium op achter het drumstel met 75 South. Sinds 2021 waakt hij over het ritme bij Attic Fever en vind je hem als drumleraar bij RMS-studios in Schellebelle.

Afbeeldingen

Groepsleden

 • Dirk Vercauteren

  Gitaar

 • Marnix Van de Kauter

  Bas

 • Lies Van Aerde

  Stem

 • Kim Van Bockstaele

  Gitaar

 • Kurt Cornu

  Percussie

Contact

Je moet ingelogd zijn om Attic Fever te kunnen contacteren. Inloggen.