Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om VI.BE platform ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

ASKANYI is in wezen een zoektocht naar een nieuwe muziek die de smeltkroes van de hedendaagse multiculturele realiteit weerspiegelt. Dit werd verwezenlijkt door de compositorische en thematische aanknopingspunten te zoeken tussen 2 volledig verschillende muzikale tradities, met name de "Westerse" klassieke muziek en de Afrikaanse vocale muziek. 4 zangers van Afrikaanse oorsprong (Congo, Burundi & Senegal) hebben een aantal liederen bezorgd aan verschillende componisten. Zij hebben dan deze liederen persoonlijk vertaald naar een arrangement voor strijkkwartet die op haar beurt deze nieuwe begeleiding aanreikt aan de zangers. Dit creërt een diepgaande wisselwerkingen tussen de 2 culturen waaruit een nieuwe esthetiek (lees muziek) ontstaat.

Ook thematisch schept ASKANYI een ruimte waarin een diepgaand dialoog kan plaatsvinden. Zo werden de liederen niet niet lukraak gekozen, ze handelen over de grote filosofische en spirituele vragen dat elk cultuur en volk zich stelt. De naam ASKANYI, wat “volkeren" betekent in Wolof (taal van Senegal) getuigt hiervan en omvat deze gedachte op treffende wijze.

ASKANYI is uiteindelijk en vooral een kalme, doch ontembare energie die de luisteraar uitnodigt voor een harmonieuze tocht naar het onbekende.

componisten/arrangeurs: Ben Iriks, Sebastien Paz Ceroni, Ludovic Jeanmart, Robrecht Kessels en Jasper le Clercq

zangers: Jupiter Diop (Senegal), Marie-Ange Teuwen (Burundi), Fredy Massamba (Congo), Nicole "Bongo" Letuppe (Congo).

Strijkkwartet: Esther Lambrechts (1ste viool), Sebastien Paz Ceroni (2de viool), Marijn Thissen (altviool), Robrecht Kessels (cello)

ONLINE: http://www.askanyi.com

https://www.facebook.com/ASKANYI

http://www.reverbnation.com/askanyi

Foto’s
Video’s

Line-up
    Shows
    Gecreëerde kansen
    Contact

    Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.