Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om VI.BE platform ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

Het Antwerpen Camerata ontstond in 2015 en is daarmee een van de nieuwste kamerorkesten in België. Het orkest staat onder leiding van dirigent Dimitris Spouras.

Hoewel de leden en het orkest jong zijn hebben ze toch al een stevige indruk kunnen achterlaten en mogen werken met gerenommeerde solisten. Zo konden zij begin 2016 al samenwerken met onder andere Eliane Rodrigues, Luc Tooten, Nadja Nevolovitsch, Wilfried Van den Brande en Hendrickje van Kerckhove.

Op het festival Klara in deSingel begin 2016 bracht het Antwerpen Camerata een programma met klassieke concerto’s van Mozart. Daarnaast verkent het orkest graag het meer onbekende repertoire uit de klassieke muziek. Met werken van componisten zoals Grieg, Holst, Janáček en Dvořák nam het orkest een sprong in het romantische repertoire.

Hiermee maakte het orkest tevens een succesvol internationaal debuut als afsluiter van Hulst Cultureel seizoen 2016/2017, in Nederland. Verder konden zij in 2017 rekenen op een programma met jonge soliste en gitariste Kristina Varlid, fluitiste Tora Rostvik en gerenommeerd pianiste Eliane Rodrigues.

Het Antwerpen Camerata is een eigentijds orkest is maar heeft tegelijkertijd haar roots in de klassieke traditie. Het orkest onderscheidt zich door toewijding aan de muziek van het verleden maar met de energie van de huidige generatie muzikanten.

Voor de toekomst blijft het Antwerpen Camerata zich er alvast op toeleggen om zowel een nieuwe generatie muziekliefhebbers als de huidige luisteraar te laten genieten van het repertoire voor kamer en strijkorkest.

Foto’s
Video’s

Line-up
    Shows
    Gecreëerde kansen
    Contact

    Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.