Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om VI.BE platform ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

In de vaste overtuiging dat muziek niet in hokjes te duwen is, gingen popzangeres Aline Goffin en jazzfluitist Stefan Bracaval in zee met een klassiek kamermuziekensemble. Het resultaat is een eigenzinnige wereld die de lijnen tussen de verschillende genres bewandelt. Grenslijnen of verbindingslijnen? Binnen de lijnen of buiten de lijnen? Along A Line zoekt een eigen weg in de muzikale veelkleurigheid. Zonder voorbij te gaan aan de essentie: dat het als muziek in de oren mag klinken.

Along A Line werkt aan zijn debuutalbum: release najaar 2016!

In februari 2015 werd Along A Line door Indiestyle gekozen tot vi.be van de maand! Lees hier hun recensie:

(Bram Pollers)

“Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: de reden dat ons oor viel op Along A Line, is omdat de band anders klinkt. Zoek niet naar een (elektrische) gitaar of toetsen, want Along A Line heeft lak aan die traditionele instrumenten in de popmuziek. In plaats daarvan wordt Aline Goffin – half mens, half engel, afgaande op haar stem – met verve begeleid door fluitist Stefan Bracaval en nog een handvol andere blazers en strijkers.

Along A Line zoekt naar eigen zeggen een weg in de muzikale veelkleurigheid, en slaagt daar wonderwel in. ‘Masquerade’ is My Brightest Diamond die de gezelligheid van huiskamerpop ontdekt heeft, terwijl de schijnbaar verlegen ukelelesong ‘North Pole’ gestaag open bloeit tot een volle, in jazz gedrenkte compositie.

Maar het meeste indruk maakt het excentrieke ‘War’, dat danst op de grenzen van hedendaags klassiek en tegendraadse folkpop zonder zijn eigen gezicht te verliezen. Het rijke klankenpalet van Along A Line zou echter geenszins zo aantrekkelijk zijn als de stem van Goffin niet zo’n schot in de roos was. Het ene moment groots en theatraal, het andere moment lieflijk en intiem; altijd in dienst van het muzikale spectrum dat zich rond haar vormt, nooit over the top. Laat ons nog snel even recapituleren: Along A Line is op en top vakmanschap.”

Foto’s
Video’s

Line-up
    Shows
    Gecreëerde kansen
    Contact

    Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.