VI.BE

Aszul

Aszul

Aszul is de artiestennaam van de 27-jarige singer-song writer Naomy de Medina. Ze beschrijft haar muzikaal genre als een mix van hedendaags R&B met pop en zingt in het Frans.

    • Singer-songwriter
    • Pop
    • R&B
    • Solo
  • Brussel-Stad

Bio

Aszul is de artiestennaam van de Belgische 27-jarige singer-song writer Naomy de Medina. Ze is van Congolees-Hongaarse oorsprong en groeide op in Brussel, waar ze vanaf zevenjarige leeftijd in contact kwam met muziek door het bespelen van verschillende instrumenten. Muziek heeft altijd een belangrijke plaats ingenomen in haar leven, voornamelijk door dans, hetgeen ze beoefent sinds haar kindertijd.

Aszul begon haar muzikale carrière met het releasen van 2 tracks in 2019: "Poupée" en "Ketchupmayo"; 2 jaar later volgden "T'étais où" (april 2021) en "Leaké" (juni 2021). Aszul beschrijft haar muzikaal genre als een mix van hedendaags R&B met pop en zingt in het Frans. Voorbeelden van muzikale invloeden voor haar zijn Frank Ocean, Alicia Keys, Jhene Aiko en Hiatus Kaiyote.

Op 11 januari 2023 kwam dan de release van haar debuut-EP "Porcelaine". Het vertelt het verhaal van een vrouw die zich een weg probeert te banen in de muziekindustrie, beginnende van niets. Op haar pad naar succes voelt ze zich daarbij "als porselein". Het project belicht haar gevoeligheden, die terug te vinden zijn in de kern van haar kunst; en het contrast met het doorzettingsvermogen en de kracht die nodig zijn om het te maken in deze industrie.

Onder dit eclectisch werk met 7 titels vinden we onder andere samenwerkingen terug met gevestigde waarden als Brö en Krisy; een strategie die haar toelaat ingang te vinden bij het bredere publiek, zonder aan eigenheid in te boeten.

Haar eerste EP is een belangrijke stap voor Aszul omdat het haar de mogelijkheid biedt om haar muzikaal universum verder te ontdekken en zichzelf te tonen op de music scene. Aszul zegt klaar te zijn om zich te tonen zoals ze is.

In december 2021 lanceerde de zangeres haar indie label "Heartbreak Hotel", verwijzend naar het Jackson 5 nummer "This Place Hotel".

Na een natuurlijke connectie tussen Aszul en de producers van Le Jeune club beslisten beide labels zich te verenigen en haar eerste EP te producen. Deze samenwerking zorgt ervoor dat de zangeres kan terugkeren naar een meer authentiek en kwetsbaar muziek universum, om zo de grenzen van haar kunst te verleggen.

Afbeeldingen

Video’s

Contact

Je moet ingelogd zijn om Aszul te kunnen contacteren. Inloggen.