Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om vi.be ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

Philemon is een nieuwe naam in het Belgische muzieklandschap. Onder deze pseudoniem laat Anton De Boes zijn voorliefde voor veelzijdige melodieën, Beatlesesque meerstemmigheid en melancholische lo-fi-folk een eigen leven leiden.

Anton nam zijn EP op in Studio Jezus met notoir Beatles-fan Pascal Deweze (Metal Molly, Sukilove…) als producer. De eerste single ‘Are You Coming To Get Me’ kwam in juni uit en zorgde voor podiumkansen met Phosphorescent in Trix, Foxwarren (Andy Shauf) op DOK en Dope Lemon (Angus Stone) in de AB. Dit najaar is hij nog te zien op Stoemp! (10/10 & 23/10) en in de Botanique (16/10) als voorprogramma van Jesca Hoop.

Easy Way Out, de tweede single van Philemon, klinkt als een smeekbededie vol staat met holle excuses en loze beloftes. De muziek daarentegen geeft een melancholische vrolijkheid die je doet twijfelen tussen of de zomer wel degelijk gedaan is. In de outro laat gitarist Kim Van Elsen het beste van zich naar boven komen en zorgt zo voor een solo waar Nels Cline (Wilco) trots op zou zijn.

De hoes en clip van Easy Way Out zijn van de hand van fotografe Kaat Somers en geven een ironische kijk op de gehypte Instagram-flamingo. Met een beeldspraak die geïnspireerd is op Lawrence Of Arabia en Monty Python toont de clip een hulpeloze Philemon al roeiend met zijn gitaar terwijl de woorden ‘I’m always looking for an easy way out’ gezongen worden. Eat this, Kylie Jenner.

De EP van Philemon zal in januari verschijnen op 62TV Records, het Brusselse label van onder andere Girls in Hawaii.
Foto’s
Video’s

Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Gecreëerde kansen
  Contact

  Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.