VI.BE

World Mental Health Day: vraag steun aan LIVE2020

Maandag 10 oktober staat volledig in het teken van mentale gezondheid. Ook binnen de muzieksector is het thema alomtegenwoordig. Steunfonds LIVE2020 biedt financiële en mentale steun aan wie het nodig heeft.

10.10.22

Nieuws

World Mental Health Day staat volledig in het teken van mentale gezondheid. Ook in onze Belgische muzieksector is het nodig om daar aandacht op te vestigen. Steeds meer artiesten en hun entourage kampen met mentale problemen om allerlei redenen. De terugkeer naar de werkvloer na de pandemie brengt bovendien heel wat struggles met zich mee, en die zijn niet te onderschatten. LIVE2020, het solidariteitsfonds voor en door de Belgische livemuzieksector, wil daarom steun bieden aan wie het nodig heeft. Financieel, maar ook mentaal. Wie wil, kan op 2 manieren steun aanvragen.

Mentale steun

Collega’s werkzaam in de sector kunnen via LIVE2020 tot 8 sessies bij de psycholoog of psychotherapeut laten terugbetalen. Lees hieronder hoe dat kan.

LIVE2020 maakt 20.000 euro vrij om psychologische hulp te faciliteren

Financiële steun 

Door o.a. de energiecrisis, personeelstekort en de tegenvallende ticketverkoop brengen tours onverwachte kosten met zich mee. LIVE2020 maakt daarom 200.000 euro vrij om binnenlandse tours te ondersteunen. Aanvragen kan nog tot en met 17 oktober. Meer info hieronder.

Nieuwe steunronde LIVE2020: vraag support aan voor je binnenlandse tour

It’s ok not to be ok. Laat je helpen.

Hoe geestelijke gezondheid de onwaarschijnlijke muze werd van de popmuziek

Ad - vacature advies

Reclame