VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

World Mental Health Day: LIVE2020 geeft nog steeds financiële steun aan de muzieksector voor mentale hulp

Dinsdag 10 oktober staat volledig in het teken van mentale gezondheid. Steunfonds LIVE2020 biedt nog altijd financiële hulp aan wie werkzaam is in de muzieksector en nood heeft aan mentale ondersteuning.

10.10.23

Nieuws

World Mental Health Day staat volledig in het teken van mentale gezondheid. Ook in onze Belgische muzieksector is het nodig om daar aandacht op te vestigen. Steeds meer artiesten en hun entourage kampen met mentale problemen om allerlei redenen. LIVE2020, het solidariteitsfonds voor en door de Belgische livemuzieksector, biedt nog steeds steun aan wie het nodig heeft. 

Mentale steun

LIVE2020 maakte 20.000 euro vrij om psychologische hulp te faciliteren. Die hulp was al beschikbaar voor zij die onder PC 304 vallen dankzij de WeSupport campagne van het Sociaal Fonds Podiumkunsten. Dankzij LIVE2020 kunnen ook anderen (zelfstandigen, zij die met een SBK werken, werken onder PC 329.01, …) 8 sessies bij een psycholoog of psychotherapeut laten terug betalen op voorwaarde dat ze de afgelopen drie jaar minstens een jaar in de Belgische muzieksector gewerkt hebben. Via de website van het Sociaal Fonds Podiumkunsten kan je deze sessies aanvragen en meer info vinden.

Wie niet meteen beroep wil doen op psychologische hulp, maar wel nood heeft aan een luisterend oor, verwijzen we graag door naar de WeListen campagne van het Sociaal Fonds Podiumkunsten. WeListen biedt een gratis klankbord voor wie zich niet goed voelt in de werksituatie, last heeft van stress, betrokken is bij een conflict of situatie van grensoverschrijdend gedrag, … Wie met twijfels zit over het werk of de balans van de huidige loopbaan wil opmaken, kan ook terecht bij Inter.Mezzo, loopbaanbegeleiding in de podiumkunsten- en muzieksector.

Lees onze longreads over mentale gezondheid als hot topic in popmuziek en over de initiatieven en organisaties die de laatste jaren stappen hebben genomen om de muzieksector te helpen. 

Hoe geestelijke gezondheid de onwaarschijnlijke muze werd van de popmuziek

It’s ok not to be ok. Laat je helpen.

We spraken met Michaël Verschaeve, psycholoog voor sporters en ook muzikanten. Met mentaal welzijn van muzikanten, artiesten en kunstenaars meer dan ooit als hot topic, gingen wij bij hem op audiëntie. Lees meer hierover in het artikel hieronder!

Op de sofa bij Michaël Verschaeve, psycholoog voor sporters en … muzikanten.

Prolight + Sound (rechthoek 0224)

Reclame